ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна та Канада обговорили реформи в оборонно-промисловій галузі та подальші кроки Мінстратегпрому

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Листопада 2020, 10:12

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів офіційну зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою-Кронін.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Олег Уруський поінформував пані Посла щодо процесу становлення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та реформування оборонно-промислової галузі України. Повідомив про поточні дії у сфері нормотворчої діяльності. Зокрема зазначив, що робота над Законом України «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» завершена, надалі документ має пройти належні законодавчі процедури для його прийняття. Щодо ситуації із Стратегією розвитку ОПК – наголосив, що документ наразі приводиться у відповідність до нових реалій та рішення РНБО України.

Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза-Кронін зазначила, що уважно спостерігає за процесами трансформації, які відбуваються в Україні. Звернула увагу на події навколо ДК «Укроборонпром» та ДКАУ, реформи оборонно-промислової галузі України та подальших кроків Мінстратегпрому.

Олег Уруський наголосив, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості не має планів втручатися у господарську діяльність підприємств стратегічних галузей промисловості України, окремою складовою якої є оборонна промисловість. Значна частина вжитих на сьогодні кроків зосереджені на прискоренні процесу реформ та підвищенні ефективності функціонування системи управління галуззю. Зокрема передача окремих підприємств авіаційної галузі в юрисдикцію Мінстратегпрому є першим кроком на шляху формування в Україні нового середовища, де існуватимуть дві державні холдингові компанії, однією з яких буде «Аерокосмічні системи України» (робоча назва). Як тільки підприємства будуть передані до Мінстратегпрому, розпочнеться процес їхньої корпоратизації відповідно до стандартів ОЕСР.

На завершення сторони висловили впевненість в подальшому розвитку співробітництва між країнами, яке має значний потенціал. Олег Уруський зазначив, що Канада є для України важливим партнером в протидії російській агресії, проведенню реформ та розбудові сучасної України.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Начальник складу

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Номер обслуги у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ