ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Страшні» проблемні питання їдальні Навчального центру ВМС

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Листопада 2020, 9:52

Чому вже більше ніж два роки у Навчальному центрі ВМС України в їдальні панує «креативний» настрій, як проходять «начпродівські батли» у ВМС та «страшні» проблеми не рівних курячих гомілок, дізнався кореспондент АрміяInform.

Відповідь не потрібно було довго шукати, адже все тому, що вже пішов третій рік, як у центрі ефективно діє система харчування за каталогом, яка відома новим розширеним набором продуктів із більше ніж 400 найменуваннями.

– Усе це дозволяє, не збільшуючи розміру коштів у розрахунку на одну людину, значно збільшити кількісне розмаїття страв. Зі свого боку це приносить задоволення й кухарям, коли є можливість готувати смачну й корисну їжу, отримувати слова вдячності від військових, – розповідає начальник продовольчої служби центру старший лейтенант Аліса Затенко. – Також часто приходять телеграми про проведення дня національної кухні тієї чи іншої країни. Звісно, що це створює «креативну» атмосферу кухні, яка триває вже досить тривалий час.

Електронне меню, відремонтовані приміщення та сучасне ресторанне обладнання з пароконвекційною машиною, про все це вже детально описувалось у схожих матеріалах кореспондентів Інформаційного агентства. Їдальня навчального центру ВМС не є виключенням, тут все по вищому розряду, але сучасні витяжки не справляються тільки з одним – смачним запахом обіду.

– Штат кухарів у нас змішаний, але відповідальність за результат завжди на військових. Якщо порівнювати з періодом аутсорсингу – це просто космос. У нас ті часи згадують із жахом. Тоді було неякісно, несмачно і нічого не можна було зробити дійсно на найвищому рівні. Сьогодні ж ми самі можемо вирішувати, як формувати своє меню, самі випікаємо різні смаколики, – згадує Аліcа Затенко.

На забезпеченні в Навчальному центрі  стоїть ще 7 військових частин. Деякі підрозділи самі приїздять за гарячими стравами, інші частини, наприклад, кораблі, які стоять на ремонті, отримують сухими наборами, адже мають власний штат коків. Продукти від постачальника завжди високої якості, проходять декілька рівнів перевірок. У випадку чого, існує система штрафних санкцій.

– Але зворотний зв’язок настільки швидкий та ефективний, що дозволяє виконувати наші «забаганки» дуже швидко, – відмічає старший лейтенант Аліcа Затенко. – Наприклад, були різного розміру курячі гомілки. Один дзвінок, й отримали одразу відповідь «Зробимо». Те ж саме було, коли ми попросили, щоб печиво й вафлі були не на вагу, а одразу в упаковці, щоб військовий просто взяв  її з собою. Може потім захоче з кавою з’їсти. Тобто такі «страшні» проблемні питання вирішуються моментально.

Також, за словами Аліcи, в них створений внутрішній чат у соціальній мережі для начпродів частин ВМС, де щодня всі викладають свої меню, діляться ідеями та обмінюються рецептами, які більше прийшли до вподоби військовим. Звісно ж, найкращі рецепти завжди втілюються кухарями в життя та переходять до звичайної ротації в меню частини.

До навчального центру приїздять у відрядження  військовослужбовці з різних частин, й навіть серед каталогових їдалень меню центру вважається найбільш різноманітним та смачним.

– У перші дні, коли прибув на навчання, то, зізнаюсь, був просто у шоці! Все смачно й меню щодня різне, – поділився враженнями старший солдат Андрій, який навчається на сержантських курсах у центрі. – Наша частина ще досі користується послугами аутсорсингу. Можливо й існує місце, де ця система себе показую добре, але це точно не в нас. Дуже сподіваюсь, що колись і в моїй  військовій частині буде хоча б приблизно такий  раціон, як й тут.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомогу.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Водій, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець – помічник гранатометника

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область