ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Людина ще кілька хвилин тому сміялась, а за мить −  треба діставати осколки з її тіла»

Life story Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Листопада 2020, 19:48

Про майора медичної служби Тетяну Кукурудзу АрміяInform вперше розповідала навесні цього року. Тоді офіцер керувала медичною службою однієї з десантно-штурмових бригад. Саме під її керівництвом у бойовій частині було організовано пошиття медичних масок для всього особового складу бригади. Адже, як пригадуємо, під час початку пандемії звичайні медичні маски водночас  по всій країні стали дефіцитом. Саме тому в частині дівчата-медики організували пошиття цього захисного спорядження з підручних матеріалів, медичної марлі та бинтів.

Бути медиком у бригаді,  яка активно веде бойові дії, справа не з легких. І справа навіть не  в тому, що разом зі своїми хлопцями доводиться ділити всі «принади» військово-польового побуту:  коли жінці немає можливості не те, щоб помитись, але й елементарно переодягнутись. Надзвичайно важко розуміти те, що ти надаєш допомогу людині, яка ще кілька хвилин тому була поруч із тобою, сміялась, будувала плани на майбутнє. Та все це за мить міняється, і треба зупиняти кров, діставати стальні уламки «братерської любові» з тіла бойового побратима, і молитись… щоб військова швидка змогла таки доїхати до шпиталю, попри всі обстріли,  і хлопець лишився жити!

Тетяна Юріївна на війні з першої ротації бригади. Ні, вона не ховалась ні за довідки, ні за сімейний стан. Вона просто пішла туди, куди повинна була йти разом зі своїми побратимами. Майже відразу співслужбовці дали їй позивний «Сонечко». І він чітко відповідає натурі цієї чарівної жінки.  Попри всю свою життєву моторність та оперативність  в роботі, вона вміє завдяки характеру та поведінці зробити так, що навколо стає тепліше і світліше. Навіть у глибоких темних укриттях на лінії фронту,  де від ворожих обстрілів переховувались наші десантники.

Нині Тетяну Кукурудзу призначено на нову посаду – заступника начальника ВМКЦ Західного регіону – начальника оперативно-медичного забезпечення. Нову в усіх розуміннях, адже для неї це певний кар’єрний ріст і до цього подібної посади в структурі ВМКЦ просто не існувало. Вона з’явилась завдяки реформам медичного забезпечення нашого війська.  Але і на цій абсолютно новій, але відповідальній  ділянці боротьби за здоров’я воїнів українського війська, жінка-офіцер працює, реалізуючи десантне гасло Semper Primum, тобто «Завжди перші».

Медичні «опера» новини дізнаються першими. Вони – зв’язкова ланка між військовою лікувальною установою, підпорядкованими підрозділами та бойовими частинами. Саме через них щодня проходить цілий вир життєво необхідної інформації про те, які існують проблеми, потреби в забезпеченні чи запити на лікування. Можна сказати, що завдяки оперативно-медичному забезпеченню формується «зовнішня політика» військово-медичного клінічного центру як важливої складової ланки системи військової охорони здоров’я.

Бути першим завжди важко, адже доводиться пробивати своєю роботою той шлях, по якому за тобою підуть інші люди – твої наступники. Та Тетяна ніколи не боялась і не боїться труднощів. За її словами,  життєві випробовування роблять її лише міцнішою та витривалішою.

А ще вона досі марить небом і стрибками з парашутом. І сподівається, що попри всю завантаженість на новій посаді, в неї завжди буде можливість виконати, принаймні, річну програму стрибків. А десантний маруновий берет зайняв своє почесне місце в її новому кабінеті. Як нагадування, що Десантно-штурмові війська України – це справжній гарт, який з тобою назавжди!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Командир автомобільного взводу

від 24000 до 54000 грн

Черкаси, Черкаська область

Стрілець

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Механік-водії, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область

Бойовий медик взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Командиp міномета, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область