ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із Донеччини до війська відправили останню команду призовників

Події
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Листопада 2020, 15:01

Наприкінці минулого тижня з Донецького обласного ТЦК та СП відбулася остання відправка юнаків на строкову військову службу.

– Нам вдалося достроково завершити призов, − каже заступник начальника Донецького обласного ТЦК та СП підполковник Андрій Глущенко. – До лав Збройних Сил та інших військових формувань під час цьогорічної осінньої кампанії призвано 500 юнаків Донеччини. За відсотковим значенням – приблизно 75% служитимуть у Сухопутних військах України та ДШВ, 17% стануть прикордонниками, 8% вибули для служби в Державній спеціальній службі транспорту.

Нам вдалося поспілкуватися і з представницею навчального центру Сухопутних військ України «Десна», яка прибула до обласного збірного пункту в Маріуполі для супроводу молодого поповнення.

– Команда юнаків, яких я супроводжую – 60 осіб віком від 18 до 24 років. Дуже люблю приїжджати за хлопцями в Маріуполь. З ними легко працювати – душевні, слухняні. Яку б задачу не поставила, все виконують. Цей призов не виняток – я дуже задоволена, − каже заступник командира другого навчального зенітного-ракетного дивізіону з морально-психологічного забезпечення НЦ «Десна» майор Жанна Савенко.

Крім того, офіцер розповіла про вимоги, які ставить керівництво Центру до призовників.

– Насамперед, це стан здоров’я. Навіть сьогодні одного хлопця змушено відвезли до лікарні, а потім відправити додому через підвищений тиск. Розуміємо, що дитина перехвилювалася, але ж і ризикувати його здоров’ям теж не можемо. По-друге, намагаємося набрати хлопців з благополучних сімей, адже від цього залежить морально-психологічний стан та ділові якості юнаків. Ми всі чітко повинні розуміти, що строкова служба – це поводження зі зброєю, колективні відносини. Тож повинні бути впевнені, що людина не зірветься морально в якийсь момент, − говорить офіцер.

Жанна Савенко розповіла, що півтора місяця хлопці активно вивчатимуть загальновійськові дисципліни, а потім їх розподілять у військові частини.

Фото пресслужби Донецького обласного ТЦК та СП

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Помічник гранатометника

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Штурман-військовослужбовець

від 24000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Розвідник військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область