ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За 11 місяців у районі АТО водій Нарожний «намотав» понад 100 тисяч кілометрів

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Жовтня 2020, 17:30

Війна для Анатолія Нарожного почалася у п’ятнадцятому: за п’ятою хвилею мобілізації він був призваний і скерований для проходження служби до нещодавно сформованої механізованої бригади, що з часом, отримавши почесне найменування, стане «князівською».

За 11 місяців перебування у районі проведення АТО водій взводу матеріального забезпечення старший сержант Анатолій Нарожний «намотав» на спідометр свого КамАЗу-45143 понад 100 тисяч кілометрів жахливими у прямому й переносному сенсі фронтовими дорогами Донбасу.

— Дороги насправді — жахіття, — каже Анатолій Володимирович. — Розбиті ще до війни, а тепер і поготів…

Цими дорогами, воєнними шляхами Донеччини та Луганщини що старший сержант лише не перевозив. Продукти й боєприпаси, особовий склад тощо. Однією машиною, невеличкими колонами по дві-три вантажівки — як коли. Вночі — без світла фар, навпомацки. ВОПи й РОПи, в тил — і знову назад, на «нуль». Перші два місяці — на Приазов’ї, у Чермалику. Дев’ять наступних — уже на Донецькому напрямку — Мар’їнка, Єлизаветівка.

— Погані дороги — це одне, — продовжує Анатолій. – А ще й постійне напруження, нерви… Нервуєшся не так за себе, як за хлопців, яких чи до яких везеш… Вчасно привезти на позиції воду, продукти, а головне — БК! Встигнути, не запізнитися!..

І старший сержант всюди й завжди встигав. Бувало, по цілу добу з-за керма не виходив, але встигав…

Траплялося, що й не тільки кермо, а й штатний АКС доводилося «юзати». Якось восени двома машинами батальйонні водії привезли на один зі взводних опорних пунктів під Мар’їнкою продовольство — одна машина завантажена консервами, інша — рештою продуктів харчування. Раптом ворог почав обстрілювати позиції з ДШК. Одразу ж підключилася й стрілецька зброя. Водії відігнали свої вантажівки в безпечне місце, за посадку, миттю повернулися й, залігши біля вогневих точок у траншеї, відкрили вогонь у відповідь. Щойно обстріл вщух, вирушили у зворотному напрямку — благо, розвантажитися встигли до початку обстрілу.

Прослуживши за мобілізацією 14 місяців, у липні 16-го старший сержант демобілізувався. Але не просидів удома й місяця — повернувся до рідного батальйону служити за контрактом.

— Я давно мріяв бути військовим, — пояснює своє рішення прапорщик. — У мене й дідусь воював, кавалеристом був. Та й на строковій я подумував щодо військової кар’єри… До того ж там залишилися мої хлопці, та й Україну потрібно захищати — подивився я на мирне життя, на те, що багатьом просто байдужа доля нашої країни, та й повернувся…

Ставши контрактником, водієм він пробув аж два тижні.

— Це яскраво свідчить про те, як Анатолій зарекомендував себе під час служби за мобілізацією, — підкреслює заступник комбата з озброєння майор Павло Делемень. — Лише два тижні — і його, старшого сержанта, призначили на посаду командира взводу!

Чотири роки прапорщик Нарожний командував взводом технічного забезпечення. На ньому були всі без винятку машини батальйону — сезонні ТО, ремонти, евакуація, тощо. Як каже «зампотех», він не лише прекрасний водій і грамотний командир, у прапорщика ще й руки насправді золоті: двигуни, карбюратори, паливні насоси, ходова частина — абсолютно все він розбере, перебере та полагодить.

Кримське й Щастя, Попасна й Причепилівка — контрактна служба Анатолія проходила вже на Луганщині. Нині триває його вже п’ята ротація. Контракт укладав до кінця особливого періоду, а нещодавно продовжив його ще на три роки. Продовжуватиме, говорить, і надалі.

Днями цей досвідчений прапорщик прийняв офіцерську посаду. Відверто кажучи, Анатолій Володимирович вагався, але заступник комбата з озброєння майор Павло Делемень наполіг та переконав підлеглого: його місце — саме на цьому посту, він спроможний і, більше того — гідний обійняти цю посаду, тож прапорщик Нарожний зробив свій вибір.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Начальник аптеки, фармацевт, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Водій-заправник, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область