ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У столиці обговорили гібридні загрози

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Жовтня 2020, 16:39

Сьогодні, 21 жовтня, у Києві завершилася V Міжнародна конференція з питань цивільно-військового співробітництва.

Збройні Сили України в межах цивільно-військового співробітництва в партнерстві з багатьма іншими державними та міжнародними структурами системно працюють над запровадженням в Україні практик захисту цивільного населення у діяльності ЗСУ й інших складових сектору безпеки та оборони.

Полковник юстиції Світлана Дюденко зазначила, що основна мета заходу — популяризація проєкту Національної Стратегії захисту цивільного населення в районах збройного конфлікту.

— Головна наша мета — зібрати всіх фахівців за напрямком захисту цивільного населення: як представників міжнародних організацій, іноземних фахівців, представників центральних органів виконавчої влади, так і безпосередньо складових сил безпеки та оборони, щоб обговорити всі аспекти, проблеми, які існують, і механізм подальших дій у цьому напрямку, — зазначила Світлана Дюденко. Також вона додала, що головним результатом є передусім розуміння, що зазначений механізм слід запровадити й підтримати на рівні національної стратегії. Тобто Командування Об’єднаних сил ЗСУ, за результатами підписання цієї стратегії, стає уповноваженим з питань фіксації шкоди цивільному населенню, розроблятиме навчальні та тренувальні програми для підготовки фахівців, покращиться цивільно-військовий діалог між усіма залученими до питань захисту цивільного населення сторонами.

Під час другого дня конференції найбільше уваги приділялося гібридним загрозам.

— Реакція на гібридні загрози має бути комплексною. Дії влади повинні відповідати словам, а до заходів слід залучати всі міністерства та відомства, — наголосив Бен Хіп (Центр передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО).

За результатами конференції планується продовження інституалізації захисту цивільного населення в діяльність як держави, так і Збройних Сил.

Сергій Дьома, старший радник з військових питань організації CIVIC, проінформував, що під час події зібрано інформацію від експертів щодо впливу гібридної війни на цивільне населення для того, щоб додати ці експертні думки до дослідження, зробити певний звіт та оприлюднити його.

— На цій конференції ми розглядали тему «Людський вимір сучасної війни». А під час другого дня конференції ми говорили про зв’язок між такими поняттями, як захист цивільного населення та гібридні загрози. Фактично в межах діяльності CIVIC триває дослідження, наскільки гібридні загрози впливають на цивільних. І наш дослідник Юван Лоусон, офіцер Збройних сил Великої Британії у відставці, фахівець з кібероперацій, інформаційних і гібридних загроз розпочав цей процес. І сьогоднішній захід присвячений тому, щоб обговорити попередні результати, яких він досяг. Тобто які є прояви шкідливого впливу на цивільне населення наслідків гібридної війни. Такі, наприклад, як психологічна шкода, втома населення від того, що конфлікт не припиняється, кіберзагрози тощо, — зазначив Сергій Дьома.

Конференція відбулася за сприяння Центру захисту цивільних осіб в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict) та Цивільно-військового співробітництва (CIMIC).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик/иня

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Луцьк

Старобільський РТЦК та СП

Телефоніст, лінійний наглядач

від 23000 до 73000 грн

Болград, Одеська область