ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Командуванні Сухопутних військ нагородили переможців конкурсу на найкращу артилерійську батарею

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2020, 15:51

За підсумками проведення конкурсу на найкращу артилерійську (мінометну, причіпну, самохідну, реактивну, протитанкову) батарею Сухопутних військ ЗС України, підрозділи, які вибороли першість у своїх номінаціях, отримали перехідні кубки, а найкращі військовослужбовці – нагороди й цінні подарунки.

Так, свій перехідний кубок за перше місце у номінації на найкращу реактивну артилерійську батарею отримали артилеристи окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Першість у номінації на найкращу самохідну артилерійську батарею виборола артбригада імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. А гармаші з окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» стали найкращими у змаганні на найкращу причіпну артилерійську батарею та першими серед протитанкістів. А кубок найкращої мінометної батареї вручили військовикам із окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Також нагородили військових, які досягли найкращих результати в індивідуальних показниках.

Вітаючи переможців, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що артилерія від початку російської агресії бере активну участь у розгромі ворога як основна вогнева сила.

– Саме військові частини й підрозділи артилерії потужним вогнем переконали ворога, що дух українського війська, висока військова майстерність у поєднанні з міцною сталлю стволів гармат – це вагомий аргумент у бою і потужний стримуючий фактор для агресора, − наголосив генерал-полковник Олександр Сирський.

Вітаючи переможців змагань, командувач Сухопутних військ подякував артилеристам і побажав всім вибороти перші місця і в конкурсі на найкращу артилерійську батарею Збройних Сил України, який відбудеться  цього місяця.

Голова оргкомітету змагань полковник Андрій Дяченко розповів, що до конкурсу залучили артпідрозділи з усіх оперативних командувань Сухопутних військ. Важливо, що це були не просто змагання, а й повноцінна бойова підготовка гармашів, де вони покращили навички, фізичний гарт, управність і злагодженість. А фіналом конкурсу стали батарейно-тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Командир найкращої причіпної артилерійської батареї старший лейтенант Володимир Гончаров розповів, що його підрозділ почав готуватися до змагань ще торік, одразу після тогорічного конкурсу на найкращу артбатарею. За його словами, для того, щоб стати найкращим у Сухопутних військах, приділено багато часу індивідуальній підготовці кожного військовика та виконанню практичних завдань у складі підрозділу.

− На практичних стрільбах перед нами стояло чотири бойові завдання. Додаткових спроб не було. Найскладніше – тричі влучити в одну й ту ж ціль. Ми це зробили найкраще за всіх, тому і кубок тепер наш, − зазначив офіцер.

Найкращим обчислювачем реактивної артилерії в індивідуальній номінації став старший солдат Олександр Гордійчук. Він розповів, що під час підготовки до змагань готувались як удень, так і вночі. Загалом на змаганнях, говорячи професійними термінами, він корегував вогонь, робив «зарубку», давав координати, визначав поправки, враховуючи показники метеостанції, доворот вліво-право. Від того, наскільки якісно виконана ця робота, залежить чи потрапить снаряд у ціль.

Також він зазначив, що відчувалася висока конкуренція серед опонентів. Усі підрозділи добре підготовлені й до змагань готувалися дуже ретельно і з великим азартом боролися за перше місце. А перемогли ті, хто зробив це найкраще.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Про це заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла під час обговорення реформування системи допомоги при бойовій травмі.

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

Розвідники отримали комплекси безпілотників тактичного рівня EOS від одного з українських благодійних фондів.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Водій-заправник

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Стрілець-санітар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик

від 23000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО