ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Швидка» для змерзлого автомобіля

Лайфхак
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Жовтня 2020, 8:34

Пізня осінь із заморозями та зимові негоди ставлять усіх водіїв перед казенними проблемами. То ти не можеш завестися вранці, то знервовано їдеш крізь дощ та снігопад, майже нічого не бачачи поперед себе…

АрміяInform пропонує добірку оригінальних і дуже простих лайфхаків, які полегшать життя багатьом шоферам як у мирній царині, так і у районі бойових дій.

Шкарпетки для зледенілих «двірників»

Щоб урятувати «двірники» від ожеледі й уранці не віддирати їх від лобового скла, перед «розставанням» з автівкою надіньте на них звичайні шкарпетки. Головне — не притискати їх до скла, оскільки примерзлу до нього панчішку віддерти буде ще складніше, ніж самі «двірники». Попри кумедний вигляд авто у шкарпетках, недоліків у цього рішення немає.

Крем для гоління й спирт від запотівання скла зсередини

Якщо нанести на лобове скло зсередини салону крем для гоління, а потім протерти його сухою ганчіркою, отримаєте захист від запотівання та обмерзання завдяки утвореній на його поверхні мікроплівці. До речі, крем набагато дешевший та екологічніший за промислові протизапотівачі.

Другий варіант захисту скла від запотівання й замерзання, але перед початком руху — протерти його медичним спиртовим розчином. Тільки не слід використовувати технічний спирт, бо його парами можна отруїтися.

Зубна паста й віск для завжди чистих фар

За правилами дорожнього руху, зовнішні світлові прилади повинні бути чистими завжди. Це правильно й логічно. У продажу є безліч засобів для очищення фар, але дешевше та практичніше використовувати звичайну зубну пасту. Вона швидко зніме з фар хімічний наліт від покриття доріг та утворить на них захисну плівку. Поліпшення видимості гарантовано. Однак не варто використовувати вибілювальну пасту: до її складу входять абразивні речовини, які можуть пошкодити поверхню скла.

Після очищення фар також є сенс нанести на них тонкий шар так званого швидкого автомобільного воску, який коштує близько 50 гривень і флакона якого вистачить на всю пізню осінь і зиму. Це захистить їх, відштовхуючи воду та сніг, на кілька тижнів.

Наповнювачі для котячих туалетів — від вогкості в салоні

Вогкість у салоні авто практично неминуча у зимні часи. Для запобігання її появі досить залишати на ніч у машині панчоху чи шкарпетку великого розміру з наповнювачем для котячого туалету. Він всотає практично всю зайву вологу.

Прогріватися із заслінкою у середньому положенні

Салон авто прогріється швидше, якщо під час запуску в холоди заслінка забору повітря з вулиці перебуватиме у середньому положенні. Цей нехитрий прийом не тільки прискорить прогрів, а й зменшить запотівання скла. Цей лайфхак хороший тим, що не вимагає жодних витрат, а рішення цілком робоче й перевірене.

Не буксувати з «ручником на себе»

Кому не знайома проблема виїзду із заледенілої парковки? Варто одному з провідних коліс наїхати на невелику перешкоду — як друге вже буксує. Власникам задньопривідних авто пощастило: досить трохи натягнути ручне гальмо — і пробуксовування наче й не було. Не варто докладати багато зусиль, почніть з мінімальної затяжки важеля.

«Шуба» для акумулятора

Є ще один лайфхак для власників акумуляторів не першої свіжості, які до того ж не мають власних місць на стоянках. Якщо звечора акумулятор не можна зняти й перенести у тепле місце, скористайтеся будівельними утеплювачами. Знятий пристрій можна залишити у салоні, обернувши його кількома шарами фольгового утеплювача. Зранку буде більше шансів прокрутити стартер, не шукаючи похапцем, від кого можна «прикурити».

Акумулятор «здох»? Розкрутити тросом одне з провідних коліс

Спосіб не годиться тільки для задньопривідних авто та автомобілів з автоматичною коробкою передач.

Безнадійна ситуація: навкруги нікого, акумулятор жодних ознак життя не подає. Виручити може ось таке. Спочатку треба піддомкратити одне з провідних коліс, трохи вивернувши кермо в бік, протилежний піднятому колесу. Потім обертаємо трос навколо колеса по ходу його руху.

Умикаємо запалювання, вмикаємо третю передачу й із силою тягнемо трос на себе, розкручуючи колесо. Спосіб неодмінно спрацює за умови, якщо зарядки акумулятора вистачить хоча б на іскру у системі запалювання.

Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Водій категорії B, C, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Стрілець окремого батальону сил ТрО

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ