ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Реабілітація в масажній ванні: у санаторії «Одеський» відкрили оновлене відділення

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Жовтня 2020, 18:24

У Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» після ремонту відкрито оновлене ванне відділення. Тепер фахівці закладу можуть надавати повний спектр послуг із бальнеофізіотерапевтичного лікування.

Першими на собі випробували переваги такого лікування військовослужбовці – учасники бойових дій, зокрема й військові медики, які нещодавно повернулися з району проведення операції Об’єднаних сил.

– Відчуття після процедур – просто неперевершені! Інтер’єр та обладнання більше нагадують сучасний центр підготовки космонавтів, ніж медичний заклад. Після процедур почуваєш себе бадьорим і навіть трохи молодшим, – поділився своїми враженнями військовослужбовець Олександр К., який перебуває тут на реабілітації.

Як розповів кореспонденту АрміяInform начальник ЦМРСЛ «Одеський» Ілля Лубашев, під час ремонту у відділенні були встановлені сучасні масажні ванни, душі та інші апарати для водних процедур. Одночасно тут можуть перебувати до тридцяти пацієнтів, а загалом щоденна мінімальна пропускна здатність відділення – близько 150 відпочивальників.

Також у Центрі нещодавно оновили обладнання кабінету фізіотерапії. Тут на виділені кошти встановили новітні системи передового світового виробника медичної техніки. Тож деякі з апаратів, зокрема й система для магнітотерапії, у своїй комплектації поки що єдині з представлених в Україні.

Водночас розвиток й оновлення санаторію «Одеський» триватиме й надалі. Як повідомив Ілля Лубашев, у зимовий період тут заплановано подальше облаштування території, встановлення нічного освітлення, будівництво спортивного майданчика з тенісними кортами, дитячого майданчика. А вже наступного року розпочнуть ремонт двох спальних корпусів, покрівлі лікувального корпусу та завершать ремонт їдальні.

–  Цей сезон був дуже коротким через карантинні обмеження. Попри це, лікування в «Одеському» отримали понад вісім сотень осіб. Переважно це військовослужбовці, які пройшли АТО/ООС, – розповів начальник Центру. – Сподіваюсь, що вже в наступному сезоні завдяки розвитку й оновленню матеріальної бази ми зможемо прийняти набагато більше відпочивальників. А вони, зі свого боку, зможуть скористатись перевагами нашого новітнього обладнання та майстерністю досвідчених спеціалістів.

Довідково. Центр медичної реабілітації та санаторного лікування було сформовано у квітні 2019 року, а вже 10 червня 2019 року він розпочав приймати пацієнтів на медичну реабілітацію та санаторне лікування. За період роботи в Центрі пройшло санаторне лікування та медичну реабілітацію вже понад 2500 пацієнтів. Медичний заклад постійно вдосконалює свою роботу й покращує умови для реабілітації та санаторного лікування. Сьогодні «Одеський» є лікувально-профілактичним закладом ЗС України, який призначений для медичної реабілітації та санаторного лікування військовослужбовців, осіб звільнених з військової служби, пенсіонерів МО, членів їхніх сімей, працівників ЗС України, інших громадян із хворобами нервової системи, системи кровообігу, органів дихання, сечостатевої системи, ендокринної системи, кістково-м’язової системи та сполучної тканини, а також психічними розладами і порушенням поведінки, травмами, отруєнням та деякими іншими наслідками впливу дії зовнішніх чинників.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Начальник групи, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Бойовий медик

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Оператор систем РЕБ

від 22000 до 22000 грн

Одеса

Військова частина А0528

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Львів, Львівська область