ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Не треба чекати, коли доведеться партизанити» — окрема бригада тероборони столиці відзначила професійне свято

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Жовтня 2020, 20:08

Сьогодні окрема бригада тероборони м. Києва провела захід, присвячений Дню територіальної оборони України. Відбулося все у традиційному форматі «Єдиного стрілецького дня», коли проходила підготовка військовозобов’язаних у кількох навчальних місцях.

Спостерігали за цим наші кореспонденти.

«Своїм прикладом вирішила показати: жінка теж може взяти зброю до рук»

— Ми стараємося до тероборони залучати людей, які пройшли строкову службу. Бо це хлопці, які вже вміють тримати зброю, — розповів командир окремої бригади територіальної оборони підполковник Микола Білосвіт.

Для тих, хто ще вагається — вступати до тероборони чи ні — офіцер навів кілька аргументів:

— Ті, хто до нас прийдуть, знайдуть нових друзів. Здобудуть навички, які знадобляться й у цивільному житті. Наприклад, надання першої домедичної допомоги. У разі ДТП такі знання дуже потрібні. Та сама інженерна підготовка — якщо десь побачить людина підозрілий предмет, то вже знатиме, як до нього підходити, що робити в такій ситуації. Зрозуміло, вогнева підготовка — бо треба вміти зброєю користуватись, — зазначив Микола Білосвіт.

За його словами, до введення карантину воїни бригади встигли чотири рази провести «Єдиний стрілецький день» цього року. Після великої перерви це перший захід, який проводить підрозділ.

До складу окремої бригади входять не тільки чоловіки, а й дівчата.

— У Київській міськдержадміністрації я обіймаю посаду начальника управління з гендерної політики та взаємодії з громадськими організаціями ветеранів війни, АТО та праці. Коли почалася Антитерористична операція, було страшно, бо у мене росте двоє синів. Але моя позиція така: хто, як не я, захистить моїх дітей. Вирішила розпочати з резерву, підписати контракт і піти до територіальної оборони столиці. Своїм прикладом вирішила показати: жінка теж може взяти зброю до рук і захищати своїх дітей, сім’ю, свою Україну, —  пояснила психолог батальйону тероборони Ірина.

«У підрозділі є різні люди: починаючи від водія маршрутки й закінчуючи директором підприємства або власником серйозного бізнесу, а то й не одного»

— У 2014 році у складі 12-го батальйону тероборони брав участь у бойових діях на сході України. Починав командиром взводу, закінчив службу командиром роти. Комбатом у мене був підполковник Білосвіт. Коли почали створювати бригаду тероборони Києва, його призначили командиром. Він і запросив мене до одного з батальйонів. Тут усі знайомі хлопці. І я є прихильником ідеї охорони та оборони власного міста. Тому пішов із задоволенням до підрозділу, — розповів заступник комбата окремої бригади тероборони м. Києва Олександр.

Він додає: нині в його батальйоні є люди з житлокомплексу, де мешкає Олександр.

— Це люди з активною життєвою позицією. Тут вони проходять необхідну підготовку, злагодження та можуть захищати рідний дім… Узагалі, у мене в підрозділі є різні люди: починаючи від водія маршрутки, закінчуючи директором підприємства або власником серйозного бізнесу, а то й не одного. Є 23-річні, а є чоловіки, яким уже за 50. Коли закликаю хлопців вступати до тероборони, кажу, що не треба чекати моменту, коли доведеться партизанити. Бо це вже пізно. Маємо підготуватися так, щоб зупинити ворога ще на підступах. Ми не повинні допустити його в наше місто, — підкреслив заступник командира батальйону.

Бізнесмен, голова ОСББ, громадський діяч

— Коли почалась агресія Росії у Грузії, я почав цікавитись зброєю, тренуватись. Нині володію всіма дозволеними в Україні видами зброї, систематично тренуюся. Стою на обліку у своєму військкоматі і відчуваю потребу брати участь у всіх заходах, що посилюють територіальну оборону. У житловому масиві, де проживаю, вже сформовані невеличкі загони з цивільних осіб, які є власниками зброї і які теж тренуються. Зрозуміло, ми вливаємося в один з батальйонів бригади тероборони Києва, — зазначив тероборонець Геннадій.

У цивільному житті він займається громадською діяльністю, веде бізнес і є головою ОСББ у своєму житлокомплексі.

— Напередодні нашого свята всім тероборонцям бажаю більше тренуватись, бути вмотивованими й не бути байдужими до долі наших родин, наших міст! І бути готовими зустріти ворога, — побажав Геннадій.

Фото – Дмитро Юрченко

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Кривий Ріг

235 окремий батальйон Сил ТрО

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Оператор FPV-дронів

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Сапер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дружківка

Старобільський РТЦК та СП

Навідник “ЗУ-23-2”

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238