ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Миколаївщині відкрили меморіальний комплекс загиблим військовим в АТО/ООС

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Жовтня 2020, 9:10

У селищі міського типу Веселинове Веселинівського району  напередодні Дня захисника України відкрили меморіальний комплекс військовим, які загинули на Сході країни.

Меморіальний комплекс «Полеглим землякам» складається з кількох елементів, у центрі якого є курган слави, а на пагорбі, трохи вище, знаходиться капличка зі скульптурою Покрови Пресвятої Богородиці.

Меморіал  збудовано за гроші бюджету Веселинівського району та небайдужих громадян, меценатів, членів Громадської організації «Веселинівська спілка патріотичних сил» на території храму Першоапостольних Петра і Павла.

– Серед наших загиблих мій однополчанин Артур Фігурський, це перший наш загиблий побратим. Наступний – це наш земляк  Дога, він тут народився, закінчив школу… я особисто знав кожного з загиблих, – звертаючи до присутніх сказав голова ГО «Веселинівська спілка патріотичних сил» Володимир Винокуров. – Згадаємо поіменно кожного полеглого земляка та вшануємо їхню пам’ять хвилиною мовчання. Помолимось і за тих «веселинівців», яких війна дістала вже після повернення з фронту, а їх 12.

На захід запросили учасників АТО/ООС, членів родин загиблих героїв, також представників обласної та районної рад. Згадати побратимів також приїхали й військові з окремого ремонтно-відновлювального полку Командування Сил логістики, 79-ї  десантно-штурмової бригади та інших підрозділів, де проходили службу загиблі герої.

– Я дуже хотів попасти на цей захід, тому що увіковічення пам’яті наших побратимів це вкрай важливо. Це місце має бути місцем сили, яке надаватиме нам наснаги боротися далі й відстоювати свою країну, – сказав заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко. – Неправильно тільки сумувати за загиблими, ми, скоріше, маємо дякувати їм за те, що вони жили. Щоб наші діти, які зростають, пам’ятали цих хлопців, розуміли, що це наша країна і ніхто, крім нас, її не захистить.

Після проведення церковної служби за загиблими відкриття меморіалу завершилось покладанням квітів.

Згадати свого побратима Артура Фігурського приїхав і головний старшина батальйону окремого ремонтного полку Командування Сил логістики старший прапорщик Анатолій Пономаренко, який був з ним під час його останнього бою.

– Ранок 21 серпня 2014 року, Гранітне. Ворог накрив наші позиції «Градами» й «Ураганами». Тоді двоє наших хлопців загинули, молодший лейтенант Олександр Коломієць одразу, а Артурові відірвало ногу… Ми надали  необхідну допомогу, але крововтрата була дуже великою, лікарі нічого не змогли зробити, – згадує Анатолій Пономаренко.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Фельдшер, інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інструктор з зв’язку

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область