ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Донеччині відбулась зустріч представників Командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2020, 14:30

На Донеччині відбулась зустріч представників Командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні, повідомляє пресцентр ООС.

Виконувач обов’язків заступника командувача ОС підполковник Євген Рижов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні пана Вальдемараса Сарапінаса із поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Сторони відвідали одну з бригад оперативно-тактичного угруповання «Схід». Під час брифінгу командир бойової бригади наочно і детально ознайомив литовських військових колег та представників Посольства із ситуацією на лінії розмежування в районі відповідальності його бойових підрозділів.

Окрім цього, литовська делегація відвідала батальйон бригади, де ознайомилася зі станом виконання домовленостей, що набрали чинності 27 липня 2020 року. Зокрема, обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж, внаслідок підступної діяльності окупаційних військ.

Командир литовської військової тренувальної місії в Україні підполковник Томас Матулевічус мав змогу обговорити питання, пов’язані з підготовкою українських військових, зокрема – злагодженням військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

Зі свого боку представники ЗС Республіки Литва та Литовського Посольства в Україні зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. Також було наголошено, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом. Вони подякували за можливість поспілкуватись з бойовими підрозділами, обмін досвідом та за традиційну українську гостинність.

– Україна  – наш важливий стратегічний партнер, а також — найкращий друг. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом, яким є Російська Федерація. У нашій країні — це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями. Дякуємо, що приймаєте нашу допомогу, дякуємо вам за такий цікавий і насичений день! — зауважив пан Вальдемарас Сарапінас.

На знак плідної співпраці в.о. заступника командувача Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій підполковник Євген Рижов вручив литовській делегації пам’ятний подарунок від Командування ОС, а також подякував за вагомий внесок у підготовку українських захисників. Зі свого боку литовські гості передали свої подарунки Командуванню Об’єднаних сил.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Старший навідник мінометного взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Водій до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Радіотелефоніст

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Механік-водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Кулеметник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна