ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кого навчають на «Курсах капітанів»

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Жовтня 2020, 13:14

Як повідомляла АрміяInform, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного другий рік поспіль проводять «Курси капітанів». Понад два десятки молодших офіцерів, які служать у бойових частинах Сухопутних військ ЗСУ, проходять підготовку за програмою курсу підвищення кваліфікації офіцерів механізованих (танкових) та артилерійських підрозділів (L-1C). Потрапили на це навчання лише найкращі військові, які пройшли відповідний відбір у військових частинах і є кандидатами на вищі посади.

Підготовка слухачів Курсів триває упродовж трьох місяців і передбачає три модулі: «Бойове застосування роти та управління діями роти під час загальновійськового бою», «Робота штабу батальйону щодо планування та ведення бойових дій за процедурами Military Decision Making Process (за термінологією НАТО – 7-кроковий процес ухвалення військових рішень), «Лідерство та повсякденна діяльність».

Цими днями у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії закінчують підготовку офіцерів за першим модулем, або як називають його керівники, розділом. Її апогеєм стали практичні заняття у Центрі імітаційного моделювання.

Як розповів старший викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін факультету бойового застосування військ Національної академії підполковник Володимир Мельник, у першому розділі офіцери вивчають порядок роботи командирів підрозділів відповідно до алгоритму TLP за стандартами й процедурами НАТО.

– Тут військовослужбовці удосконалюють практичні навички з управління підрозділом у різних видах бою: висування під час оборонної та наступальної операцій і до звільнення населеного пункту від сил противника. На базі Академії вони отримали теоретичні основи з алгоритму TLP, а тут практично за допромогою програми VBS-3, яка є однією з найсучасніших і допомогає зімітувати будь-який вид бою на будь-якій місцевості, відпрацьовують конкретне завдання. Тут взвод діє як окремий бойовий елемент – розвідувальний дозор. І його командир може прирівнюватися до командира роти. До слова, якщо брати стандартні процедури НАТО, то у них суттєвої різниці між командиром взводу і роти немає, – розповів підполковник Володимир Мельник.

За словами офіцера, дещо зарано давати об’єктивну оцінку рівню підготовки слухачів курсу. Адже вони лише вивчають порядок використання цієї системи імітаційного моделювання і на елементарних сценаріях потренувалися, як має діяти командир у тій чи іншій ситуації.

– На цьому етапі навчання більше уваги звертаємо на тактику, інженерну підготовку, застосування артилерії. На тактиці, зокрема, вивчаємо і проєкт нового бойового статуту, де розписані дії командира підрозділу на рівні «взвод-рота», – розповів командир танкового взводу окремої танкової Сіверської бригади лейтенант Артур Олефіренко.

З наступного тижня слухачі «Курсів капітанів» вивчатимуть розділ «Лідерство та повсякденна діяльність», який їм читатимуть фахівці Інституту морально-психологічного забезпечення Академії.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Снайпер

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець-санітар

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Чугуїв

Харківський зональний відділ ВСП

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682