ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Інформаційний салют

Прочитаєте за: 6 хв. 23 Жовтня 2020, 7:09

від штатних, напівштатних, зовсім нештатних воєнкорів СП
та партизанів-інформаторів з усіх усюд

По ходу п’єси

Москва. Кремль. Цікава метаморфоза відбулася із президентом Росії Володимиром Володимировичем Путіним. Даючи напередодні свого дня народження інтерв’ю одному з російських телеканалів, очільник держави, на здивування кореспондента, що в останнього вихопилось раптом звичайним «гмиканням», роздратовано зауважив:

— А ви не хрюкайте!..

… Саме після цієї сакральної репліки, кажуть, і почалось неймовірне перевтілення 68-літнього Володимира Володимировича на гоголівського городничого Антона Антоновича Сквозника-Дмухановського з класичної комедії «Ревізор».

Тепер, хто не зайде в кабінет до президента або з ким тільки той не зустрінеться, так у відповідь на власне привітання від сановитого візаві тільки й чує театральну фразу:

— Нічого не бачу! Бачу якісь-то свинячі рила замість обличчя, а більше нічого!..

Ну, і як, поясніть, тепер очільникові держави з таким баченням зовнішнього світу виходити на людські маси? Він же, зрештою, не якийсь там рядовий свинопас…

Новий «детектор брехні»?!

Росія. Акваторія Білого моря. Гарний подарунок до 7 жовтня 2020 року, дня народження президента Росії та верховного головнокомандувача її збройних сил, зробили моряки фрегата «Адмирал Флота Советского Союза Горшков».

6 числа цього ж місяця і цього ж таки року вони вперше пальнули в небо гіперзвуковою крилатою ракетою «Циркон» по морських цілях, розташованих у Баренцевому морі.

За даними об’єктивного контролю, сказано: гіперзвукова протикорабельна крилата ракета «Циркон» прямим попаданням успішно вразила морську ціль на відстані 450 кілометрів.

…Що ж, може, кудись та ракета і справді влучно залетіла. Бо вірити «даним об’єктивного контролю» – це все одно, що почути на українському окупованому Донбасі завчену за шість років фразу від кремлівських брехунів — ніяких російських військових формувань… «їх там нєту»!

Ох уже цей вітер-пестунець…

Рязанська область РФ. За свідченням «РИА Новости», 7 жовтня в районі населеного пункту Желтухіно стався підпал сухої трави. Через сильний вітер вогонь перекинувся на сусідні військові склади, де зберігалися артилерійські снаряди Міноборони РФ.

Але в цю офіційну версію масштабної пожежі із грандіозними вибухами аж ніяк не вірить старожил н.п. Желтухіно Макар Макарович Невиліковний.

Прискіпливий зір цього літнього чоловіка постійно скерований — то в бік акваторії Баренцевого моря, то в район Астраханщини, де розташовано ракетний військовий полігон Капустин Яр, то ще куди-інде…

— Знаєте, трава травою, гори вона пропадом, а я в Росії не один день живу і, певно, своєю природною смертю вже точно не помру… Бо останнім часом тільки читаєш і чуєш… Там випробували «Циркон», там запустили «Іскандер», там… іще якусь заразу на світ Божий виплодили… А куди воно оте все летить – і сам дідько не знає! Ото, може, і до нас щось цікаве залетіло… із тим вітром-пустуном. Не знаю, хто і коли збирається на рідну Росію-матінку нападати, але з такою суцільною мілітаризацією ми до тих часів явно не доживемо…

Важко в чомусь заперечити громадянину М. Невиліковному, проте ми неухильно дотримуємось усе ж офіційної версії того, що відбувається нині на теренах багатостраждальної Рязанщини, і щиро співчуваємо її мешканцям, на голови яких у мирний час з неба рясно сиплються осколки від бомб і снарядів.

З шапкою по колу

Донецька область. м. Єнакієве. Вперше за шість років, відколи точиться неоголошена війна на українському Донбасі із російським окупантом, у місцевого робочого люду прохопився нарешті зойк душі:

— Хочемо до фашистів-бандерівців!..

— Агов, повертаймо голоблі назад, у Велику Україну!..

— Дайош бабосіки!..

…Такими неочікуваними вигуками з боку робітників розпочався мітинг-обурення на Єнакієвському металургійному заводі щодо заборгованості з виплати заробітної плати.

Різні «об’єктивні і не дуже» дурилки-заготовки на своє виправдання попридумували для ошуканих робітників керівники заводу. Чого тут можна було тільки не почути…

— Російські гумконвої не встигли підвезти грошову масу!..

— На місцевих друкарнях стався дефіцит фарби й паперу!..

— Замовники забарились розрахуватися за відвантажену продукцію!..

— «Центробанк ДНР» загубив ключ від сховища готівки!..

— Заводська касирка тьотя Люба поїхала на тиждень до родичів у Таганрог і… перепилася там на весіллі у племінника!..

Та все ж пальму першості серед пояснень щодо заводського «безгрошів’я» набула сентенція від представника міської влади.

— Шановні товариші металурги!.. — звернувся він з трибуни до мітингарів і авторитетно, жодного разу не змигнувши оком, пояснив: — Ваших зароблених грошей зараз справді нема через те, що ми, у міській мерії, вирішили пустити їх на створення діючого музею нашому і вашому славному і видатному землякові — Віктору Федоровичу Януковичу. Отож доповідаю: перший транш від ваших зарплат пішов на збір коштів на виплавку золотого унітазу на рідному нам і вам Єнакієвському металургійному комбінаті, а другий… на викуп у дорогого нам і вам Віктора Федоровича, що нині мешкає в Ростові-на-Дону, приватної колекції вкрадених ним колись шапок… Словом, товариші, залишається нам усім разом лише потерпіти до відкриття музею, а там — гроші  будуть!.. І нам, і вам! І в повному обсязі та ще й з процентами!..

Чекаймо! Музею і зарплат!*

*Примітка: у Єнакієвській міськраді про музейну ініціативу її велемовного чиновника ніхто ні  сном ні духом поки що й не чув.

Модернізований танк Т-72Б — на бойові позиції!

ДНР (найточніше прочитання абревіатури серед реально мислячих людей — Докoнечно Недоношена Республіка). Бойовики-сепаратисти разом із російськими танкобудівниками не гають дарма часу в період літньо-осіннього перемир’я 2020-го на окупованому Донбасі.

Як стало відомо, Росія почала активно поставляти залізницею своїм «ордловським» протеже модернізовані танки Т-72Б замість застарілих та із відпрацьованим ресурсом Т-64.

Особливістю нових смертоносних машин є те, що їх тепер прямо з заводу укомплектовують… персональними трунами для кожного члена бойового екіпажу!

Наразі, звісно, важко судити, як цю технологічну новинку на практиці оцінять самі «елдеенерівські» шахтарі-танкісти, але, думається, час незабаром покаже їм усі переваги такого гуманістичного конструкторського рішення…

Шкода, що покаже тільки їм — звичайним людям, одурманених примарним «русскім міром», — а не отим особам, хто цю неоголошену бійню на Донбасі щедро фінансує з Кремля, наряджаючись інколи для проформи в тогу пацифіста-миротворця.

Інформацією у світ широкий салютнув —

«права рука»  Начальника кореспондентської мережі СП

Микита ВСЕОБІЗНАНИЙ,

розатестований єфрейтор-заочник

Читайте нас в Telegram
У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор БпЛА квадракоптерного типу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Інспектор прикордонної служби, водій

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України