ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Фронтове тату — знаковий карбунок ветерана

MilitaryArt Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Жовтня 2020, 15:23

Відомо, що на початку війни з росіянами, коли наші хлопці потрапляли до полону, вороги їм перед стратою зрізали тату тих же тризубів разом зі шкірою. Попри це, своєрідна ветеранська мода на проукраїнське тату набирає обертів. Про особливості уподобань учасників бойових дій у нанесенні татуювань та все важливе, що з цим пов’язане, цікавився кореспондент АрміяInform.

Щоб потім не було соромно

Армійські татуювання, на відміну від дещо легковажних тату людей цивільних, мають дуже важливий для свого носія зміст. Зазвичай ветерани бойових дій закарбовують на своїм тілі малюнки, що символізують відвагу, мужність, незламність, готовність захищати рідну землю.

Раніше ці татуювання були скромнішими, однотонними та схематичними. Нині ж вони стали багатоколірними, яскравішими й більш цікавими. Якщо дотепер армійські тату набивали під час служби умільці-самоучки, то нині можна довіритися професіоналам, які виконають будь-який сюжет на мілітарну тему на високому художньому рівні.

Майже кожен ветеран після війни схожий на їжака, який згорнувся й нікого не підпускає до себе

Двоє ветеранів бойових дій, двоюрідні брати Євген Гущін і Євген Ярило, після демобілізації заснували в Києві патріотичний тату-салон. Перший татуювати вчився самотужки під канонаду ворожої артилерії. Ще на Донбасі він набив воякам чималу колекцію малюнків. То були герби, тризуби, портрети Кобзаря тощо. Згодом до новоствореної студії доєдналося двоє побратимів та майстриня Анна.

Брати вирішили охрестити студію німецькою Der Igel. У перекладі — «їжак». Бо, на їхню думку, майже кожен ветеран після війни схожий саме на їжака, який згорнувся в клубочок і не підпускає до себе нікого. Розмовляємо з Гущіним.

— Євгене, скажи, будь ласка, яким малюнкам надають перевагу ваші клієнти з-поміж чинних і звільнених у запас учасників бойових дій?

— Кожне зображення ветеран обирає за тим особливим значенням, яке нині сакрально важливе лише для нього. Це може бути емблема батальйону, бригади, добровольча символіка чи просто зображення патріотично-українського ґатунку. Якихось статистично виражених уподобань немає, переважають особистісні.

— Серед багатьох фронтовиків популярна думка: навіть дуже прості тату, набиті на війні, є й найціннішими саме через це.

— З одного боку, так. І в районі бойових дій трапляються митці. Однак у них є серйозні недоліки, які можуть спричинити хлопцям шкоду, а то й призвести до біди. Найперше — це антисанітарні умови, які спроможні через запалення шкіри після татуювання викликати важкий сепсис. Друге — художня цінність зображення. Воно здебільшого виконане саморобними пристроями й неякісними фарбами, по-дідівськи. А головне — є ризик отримати низькосортну «татуху» на все життя.

Правильно зрозумів: краще звернутися до професіоналів, які мають перевірені клієнтами репутацію й досвід, сучасне устаткування, комп’ютерні графічні технології та інші умови? Але ж ціна питання…

— Ціною є ваша гордість високохудожнім, наповненим сенсом тату, збережене здоров’я та відсутність потреби пізніше зводити неякісний малюнок медичним або лазерним способом. У нас дуже багато клієнтів-побратимів, маємо хорошу репутацію. Є, як і в інших студіях, знижки…

Умова гарного тату — його сакральність

Спілкування з колегами Євгена тільки підтвердили його слова. Найпопулярніші серед воїнів АТО/ООС — зображення, пов’язані з рідними для них військовими частинами. Але є й інші варіанти татуювань, які сприймаються як приховані (сакральні) символи відваги, сміливості й честі. Приміром, це можуть бути тату орла або тигра — вони хоробрі й небезпечні тварини. Або ж зображення барса, вовка або лева. А ще можна нанести на тіло малюнок, який захищатиме від злих сил. Такими вважаються татуювання скорпіона або коловороту…

Читайте нас в Telegram
Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Національна Гвардія України

від 21000 до 30000 грн

Київ, Київська область

Лікар медичного пункту, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Механік-водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Спеціаліст-оператор, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310