ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цей воїн переніс вже 68 операцій внаслідок поранення, якого зазнав за три дні до ротації

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Жовтня 2020, 17:59

З Віктором Андрійчуком ми зустрілися в Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» за день до його поїздки на лікування в Німеччину.

Нині йому 26 років, а за плечима молодого чоловіка величезний бойовий досвід. Саме на Донбасі він втратив ліву руку та важко пошкодив ногу і стегно.

Віктор родом з Київської області. На війну пішов добровольцем у складі 11-го батальйону «Київська Русь», прямо з Майдану. Тоді йому було всього 20.

– Я пройшов строкову службу у 2012–2013 роках у ракетних військах та артилерії, хотів вступити на державну службу до Міністерства зборів і доходів. Коли почав проходити комісію, то стикнувся з корупцією. Це мене дуже роздратувало, і якраз в той час мітингував Майдан, власне, тому я й приєднався. Згодом, коли Росія вторгласяз війною, я вступив до складу одного з добровольчих батальйонів. Після двомісячного злагодження на полігоні ми потрапили на передову, – згадує чоловік.

– Обіймав посаду старшого стрільця, але оскільки спеціалістів не вистачало, то робили,хто що вмів. Під час служби ми освоювали нові спеціальності. Я, наприклад, освоїв спеціальність «механік-водій». Також проходив натовські курси парамедика. Перед кожним із нас стояло завдання від командування, від нашого покійного комбата Олександра Гуменюка – набиратися знань по максимуму. Адже знання це дійсно сила, – каже Віктор.

На Сході старший солдат  провоював рівно рік. Зазнав поранення на шахті «Бутівка» за три дні до демобілізації.

– Ми утримували позицію на шахті«Бутівка». Стояли на той момент там 93 дні. На 90-й день утримання цієї позиції під час бою в мене влучила протитанкова граната РПГ-7, – розповідає Віктор.

Спочатку воїна доправили до місцевої лікарні в Селідовому, а потім бортом до Дніпра.

– Під час транспортування хлопці із медбату робили переливання крові, чим власне і врятували мені життя. Вони перелили мені по півлітра крові кожен, – каже чоловік.

У Віктора Андрійчука ампутована ліва рука до ліктя і перелом лівої ноги у двох місцях, також частково роздроблена з лівої сторони тазова кістка. Він вже переніс 68 операцій, але ні на мить не шкодує про свій вибір.

–Я ні про що не жалкую, і, якщо б у мене був вибір піти ще раз, я б пішов на війну ще раз. Адже там у мене з’явилося багато друзів, всіх і неперерахувати, і навіть свій пес Мішка, – ділиться Віктор. Під час ротації я його знайшов у навчально-тренувальному центрі «Десна», він був, як маленьке мишеня, і лише згодом, коли він став рости як на дріжджах, я дізнався, що це алабай.

Протягом усієї нашої розмови біля Віктора перебувала його мама, якій було важко стримувати сльози під час кожного запитання, але про собаку сина вона з радістю розповіла.

–Вітя  приніс собаку в маленькій сумочці додому, вдома його покупали, побризкали засобом від бліх, відгодували, і Вітя його забрав назад із собою на передову, – згадує жінка.

Так Алабай став справжнім чотирилапим другом для хлопця.

– Мішка був зі мною на передовій до самого мого поранення. Після поранення мене госпіталізували, і побратим забрав його до себе, але пес два місяці потому просто втік. Хепіенду, на жаль, не вийшло… – каже Віктор. І додає: – Доки були на передовій, він показав себе як бойовий пес. Годину спав, а потім в один і той самий час оббігав територію, і якщо все добре було, то знову лягав відпочивати. А коли зазнав поранення мій товариш, то пес не відходив від нього ні на крок, аж доки товариша не госпіталізували. На жаль, фоток із Мішкою не збереглося, адже мій телефон, у якому вони були, розірвало на дрібні шматки.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Медсестра в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Діловод, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Стрілець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП