ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З 1 жовтня почнеться інституційний аудит військової освіти за участю експертів НАТО

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Вересня 2020, 13:36

Про це кореспонденту АрміяInform розповів директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України доктор технічних наук, професор Володимир Мірненко.

– Відповідно до Указу Президента України ми повинні сформувати ефективну систему професійної військової освіти та інтегрувати її до державної системи освіти. Нині стартує процес оновлення військової освіти на основі досвіду держав − членів НАТО. З 1 жовтня ми починаємо інституційний аудит професійної військової освіти, яка вже існує. Для цього залучаються експерти з Міністерства оборони, Генерального штабу, вищих військових навчальних закладів, експерти з держав −  членів НАТО, − зазначив директор Департаменту.

За його словами, вже розроблено порядок інституційного аудиту, який нині знаходиться на громадському обговоренні на сайті Міноборони.

– Усім зауваженням та пропозиціям ми будемо раді. Готові розглянути та внести слушні правки. З нового року будуть напрацьовані пропозиції щодо удосконалення професійної військової освіти. І з нового року ми повинні розробити освітні програми професійної військової освіти з урахуванням вимог стандартів НАТО, які стосуються L-курсів. Паралельно розробляємо освітні програми рівнів вищої освіти, що відповідатимуть вимогам нашого Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти,− підкреслив Володимир Мірненко.

Він додав, що освітні програми відповідатимуть стандартам НАТО, які стосуються саме якості освіти.

– Бо є стандарт НАТО «Освіта й підготовка», який по суті корелює з вимогами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Освітні програми для бакалаврів, магістрів, докторів філософії ми розробляємо  відповідно до вимог Національного агентства та стандартів НАТО. Паралельно триває розробка освітніх програм професійної військової освіти, продовжується співпраця з Міністерством освіти і науки України стосовно сертифікації професійної військової освіти до загальної системи − тобто випускник після курсів лідерства L-2, L-3, L-4 повинен отримати сертифікат, у якому кредити зараховуватимуться до загальної системи вищої освіти. Далі ми, розробивши освітні програми магістерської підготовки, яка в себе включатиме курси професійної військової освіти, матимемо можливість їх поєднати та акредитувати до 2025 року згідно з Указом Президента України, − підсумував директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України доктор технічних наук, професор Володимир Мірненко.

Нагадаємо, що про курси лідерства L-2, L-3, L-4 АрміяInform уже писала у матеріалі «Які зміни чекають на військову освіту».

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Розвідник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО