ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Міноборони розробляються нові зразки сухих пайків для військовослужбовців

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Вересня 2020, 11:11

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Олександр Хмиз.

— На сьогодні є три варіанти організації харчування військовослужбовців. Перший — це «гаряче», яке наразі пріоритетне. Другий — забезпечення повноцінним харчуванням із використанням т. зв. 15-ї норми добового польового набору сухих продуктів у двох варіантах: для польових та для повсякденних умов. І третій —10-та норма, яка використовується в основному у військових частинах для окремих завдань, — зазначив офіцер.

Він розповів, що сухий пайок за 10-ю нормою є дещо застарілим, адже розроблявся ще у 2001 році (на відміну від 15-ої норми, розробленої у 2016 році). Тож йде робота над його покращенням, з урахуванням аналізу досвіду використання. Наразі щодо 10-ї норми перероблено технічну документацію для проведення закупівлі таких пайків. Вона включатиме 24 раціони і забезпечуватиме повноцінне харчування військовослужбовців на один прийом їжі.

— Зважаючи на відгуки військовослужбовців, також прийнято рішення пакувати продукти цього набору у «реторт пакети». Вони дозволяють зберігати страву довше, в різних умовах. Розробка цього сухпайка вже на завершальній стадії. Сподіваюся, що до кінця цього року буде закуплено контрольну партію у новій «реторт упаковці», — повідомив полковник Олександр Хмиз.

Водночас в Міноборони відзначають, що закупівля 10-ї норми сухого пайка не є пріоритетною в наступному році. На сьогодні вони закуповуються до виконання договорів у 2020-му році.

За словами полковника Олександра Хмиза, сьогодні є можливість замовити як 15-ту, так і 10-ту норму. Рішення про це приймають командири військових частин, у залежності від завдань, які постають перед підрозділами. Сухий пайок (15-та норма) здатна забезпечити повноцінне харчування на добу впродовж необмеженого терміну. Натомість, сухий пайок (10-та норма), використовується упродовж не більше трьох діб. Своєю чергою 15-та норма дає можливість забезпечити повноцінне харчування бійців там, де неможливо приготувати гарячу їжу. Ці два пайки взаємодоповнюють харчування в різних умовах.

— Запрошуємо виробників сухих пайків та їх комплектуючих взяти участь у торгах і надати Міністерству оборони та Збройним Силам мінімально можливу ціну за максимально високої якості продукту, аби в різних умовах наші військовослужбовці харчувалися якісною їжею, — наголосив представник Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України.

Читайте нас у Facebook
На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Об’єднаний навчально-тренувальний центр “Поділля”, Інструктор

від 25000 до 100000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Кропивницький та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Кропивницький, Кіровоградська область

Уповноважена особа з закупівель

від 21000 до 51000 грн

Полтава, Полтавська область

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП