ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: шість ворожих обстрілів, двоє військовослужбовців України зазнали бойового травмування

ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 14 Вересня 2020, 9:35

Протягом минулого тижня — з 7 по 13 вересня — російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню (попереднього тижня було зафіксовано 9 ворожих обстрілів), повідомляє АрміяInform.

За інформацією Командування Об’єднаних сил, 10 вересня збройні формування РФ відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу Шумів. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників дії російських збройних формувань були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити як військовослужбовців Об’єднаних сил, так й представників СЦКК та ОБСЄ.

Неприцільні постріли зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета зафіксовано поблизу Кам’янки, Пісків, Авдіївки та Золотого. У відповідь на вогневі провокації українські захисники зброю не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок пострілів, з 7 по 13 вересня, бойових втрат не було.

На жаль, минулого тижня під час проведення інженерних робіт у тилу наших позицій зазнали бойового травмування від вибуху міни ПМН-2 двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Обох воїнів оперативно евакуювали до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я задовільний. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України.

За даними звітів СММ ОБСЄ, протягом тижня БПЛА місії зафіксував на непідконтрольній урядові України території нову L-подібну траншею (протяжністю 170 метрів) та оборонні позиції поблизу населеного пункту Григорівка Донецької області. У Луганській області виявлено продовження наявних траншей поблизу населених пунктів Березівське та Калинове-Борщувате (протяжністю 180 метрів і 200 метрів).

Крім того, безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території 11 вересня зафіксував: на полігоні поблизу Тернового Донецької області 4 самохідних гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм), на полігоні неподалік Бугаївки на Луганщині – 16 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 12 буксируваних гаубиць (Д-30А «Жаба», 122 мм).

Також зафіксоване озброєння, розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання: на полігоні поблизу Бугаївки – 10 танків (типу Т-64), 13 зенітних ракетних комплексів (9К35 «Стріла-10») та на полігоні неподалік Тернового – 23 танки (Т-64 і Т-72).

Наведені факти чітко вказують на порушення досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню. До того ж незаконні збройні формування РФ і надалі використовують практику невиконання взятих на себе зобов’язань, вкотре демонструючи стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей в рамках Тристоронньої контактної групи.

Підрозділи ДСНС України за минулий тиждень обстежили майже 70 гектарів території та вилучили 585 вибухонебезпечних предметів. Усього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 8 267 гектарів території та 23 гектари акваторії. Вилучено та знешкоджено 48 366 вибухонебезпечних предметів.

За зверненнями місцевих органів влади співробітники ДСНС відновили 102 будинки, пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів в минулі роки. Загалом із початку проведення операції Об’єднаних сил вже відновлено 1 287 помешкань.

У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території контрольних пунктів в’їзду-виїзду, рятувальники впродовж тижня надали домедичну та психологічну допомогу 283 особам.

 

Підготувала Наталія Ткачук

 

Читайте нас в Telegram
Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Стрілець-снайпер

від 22000 до 120000 грн

Краматорськ

81 окрема аеромобільна Слобожанська бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

старший розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Командир мінометного взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Старший слюсар-монтажник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ