ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 17 фактів порушення «тиші», без бойових втрат і поранень

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Вересня 2020, 10:07

Згідно з щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 21 по 27 вересня російсько-окупаційні війська 17 разів порушили домовленості, досягнуті 22 липня у рамках Тристоронньої контактної групи. Більшість обстрілів були неприцільними та не несли загрози нашим оборонцям, тому військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали.

На Приазов’ї минулого тижня задокументовано прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів – типу «Квадрокоптер» і «Фантом-4», які перетнули лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби БПЛА ворога були подавлені, що унеможливило їх подальше застосування. Противник вкотре намагався спровокувати наших воїнів на відкриття вогню, аби зафіксувати цей факт. Українські захисники на провокації не піддалися.

Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів серед українських захисників на минулому тижні не було.

Однак, за повідомленнями Командування Об’єднаних сил, 23 вересня неподалік населеного пункту Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил дістали осколкові поранення. А 26 вересня неподалік Оріхового під час пересування у межах взводного опорного пункту внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої троє захисників України зазнали осколкові поранення різного ступеня важкості. Усіх військовослужбовців оперативно доправлено до лікувальних закладів, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають напоготові до реагування на ймовірні підступні дії збройних формувань РФ на сході нашої держави.

Упродовж минулого тижня сили та засоби підрозділів ДСНС України зі складу Об’єднаних сил залучались до виконання піротехнічних робіт, відновлення пошкоджених будинків, гасіння пожеж, а також забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню, розміщених у межах КПВВ на території Донецької та Луганської областей. Обстежено 48 га території та вилучили й знешкодили 462 вибухонебезпечні предмети. Окрім того, за зверненням місцевих органів влади співробітники ДСНС відновили на Донеччині 51 будинок, пошкоджений у минулі роки.

У місті Щастя, що на Луганщині, продовжують розбудову додаткового пункту пропуску через лінію розмежування сторін. Рішення про будівництво нового КПВВ було прийнято під час зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року. Минулого тижня на відведеній ділянці були встановлені три мобільні житлові модулі. Відкриття нового КПВВ «Щастя» заплановане на 10 листопада 2020 року. Очікувана пропускна спроможність нового пункту в’їзду-виїзду – 10-15 тис. осіб та 3-5 тис. транспортних засобів за добу.

Нині у районі проведення операції Об’єднаних сил щоденно функціонує КПВВ «Станиця Луганська», двічі на тиждень – КПВВ «Новотроїцьке». Решта пунктів пропуску – «Золоте», «Мар’їнка», «Гнутове» та «Майорське» – не функціонують з вини російсько-окупаційних військ.

Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський 26 вересня здійснив поїздку у район проведення ООС, де відвідав передові позиції ЗСУ, базовий табір Головного управління розвідки та нагородив воїнів державними нагородами.

У рамках робочої поїздки Президент провів нараду з питань роботи Тристоронньої контактної групи, у якій взяли участь Міністр оборони, Головнокомандувач ЗС України, Командувач об’єднаних сил, начальник Головного управління розвідки Міноборони, голова Державної прикордонної служби, перший заступник секретаря РНБО, керівник Офісу Президента  та представники СММ ОБСЄ. Було обговорено стан повного та всеосяжного режиму припинення вогню, факти його порушення зі сторони російсько-окупаційних військ, а також питання розмінування території Донбасу та дзеркального розведення сил і засобів на 4 погоджених ділянках.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Начальник радіостанції (малої потужності), Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Київ

Печерський РТЦК та СП

Артилерист

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Майстер-акумуляторник відділення ремонту та зарядки акумуляторних батарей

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759