ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Танковий батальйон здійснив марш і знищив противника у визначеному районі

Навчання та тренування Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Вересня 2020, 15:32

У районі проведення операції Об’єднаних сил пройшли тактико-спеціальні навчання танкового батальйону з практичним виходом у район очікування і відпрацюванням порядку дій на вогневих рубежах. У навчаннях були залучені танки Т-64 Б1В, танкові тягачі, засоби протиповітряної оборони «Стріла-10», техніка для проведення інженерної розвідки та автомобілі забезпечення.

На першому етапі навчань відбулося теоретичне планування, під час якого були визначені завдання для підрозділів батальйону, командирів танків, екіпажів, час і місце виконання завдань, маршрути пересування і тактика дій.  Після відпрацювання  тактичної обстановки танкісти перейшли до другого етапу – практичної реалізації бойового задуму.

За сигналом «Тривога» підрозділи, згідно з затвердженим планом, виконали вихід із місць відведення до району зосередження. Під час маршу танкові підрозділи діяли за ввідними командами, зокрема, блокування колони місцевим населенням, відбиття нападу повітряного противника штатними засобами протиповітряної оборони, ведення інженерної розвідки на маршруті руху колони тощо.

Після прибуття в район зосередження особовий склад батальйону виконав завдання з маскування бронетехніки та організації протиповітряної оборони.

На третьому етапі за командою старшого начальника батальйон висунувся на вказаний вогневий рубіж і відпрацював  ведення вогню як прямою наводкою, так і стрільби на велику відстань з прихованих вогневих позицій. При цьому було застосовано тактичні елементи танкового бою: «каскад», «карусель», «качелі», «штани» та інші.

Під час оцінювання дій екіпажів ураховувалося виконання часових нормативів, злагодженість, вміння дотримуватися загального плану, а також правильність ухвалення рішень при раптовій зміні обстановки.

«Такі навчання дуже важливі для особового складу батальйону, – зазначив командир батальйону майор Олег.  – Щоб не втрачати практичні навички під час перебування у районі відведення ми відпрацьовуємо основні елементи танкового бою: переміщення і маневрування у складі танкових підрозділів; взводів, рот, розгортання, зміна напрямку руху, дії з засідки та інші. Завдяки постійним тренуванням особовий склад отримує необхідні навички і завжди готовий до виконання бойових завдань за призначенням».

Слід відзначити, що серед тих екіпажів, які успішно впоралися з завданням, був і екіпаж сержанта Тетяни. Вона єдина жінка в батальйоні на посаді командира танка. Попри велике навантаження під час навчань, навіть для чоловіків, Тетяна вміло і впевнено керувала діями свого екіпажу і отримала за підсумками навчань високу оцінку.

«Для мене такі тренування добра нагода перевірити свої навички, – розповіла Тетяна. – А також ще раз довести, що жінка – командир танка, може впоратися з будь-яким завданням не гірше досвідченого військовослужбовця чоловіка.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, медична сестра, фельдшер

від 22000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Оператор наведення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Рульовий-мотоpист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ