ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сказати «Дякую!» захиснику можна по-різному: вдячність зі смаком львівської кави

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Вересня 2020, 13:27

Який один із найпопулярніших напоїв серед українських армійців – кава! Гіркий ароматний напій у великій пошані й у штабних кабінетах, і в траншеях «нульовки». Кожен, хто носить піксельний однострій, може сміливо стверджувати, що за час своєї військової служби спожив не один декалітр кави, приводячи себе в стан бадьорості духу і ясності розуму.

Солдатська кава стала певною мірою символом того, що частина українського суспільства завжди перебуває напоготові, щоб решта українців могла спокійно спати і займатися своїми буденними справами. На будь-якому  спостережному посту вздовж лінії оборони наших військ на Донбасі, поруч із зарядженою зброєю, боєкомплектом і «оптикою» на відстані витягнутої руки військовослужбовця обов’язково знайдеться місткість із міцно запареною, забіленою «згущиком» гарячою  кавою. Невіддільна, так би мовити, частина бойового бліндажного натюрморту сучасності.

Знаючи про те, що українські воїни полюбляють каву, небайдужі українці запровадили безліч ініціатив, щодо постачання кави на фронт. Та й у тилу, коли солдати на відпочинку, вони мають шанс отримати горнятко запашного напою абсолютно безоплатно. Подекуди, частування кавою солдатів стало доброю традицією.

ВІДЕО:

Один із прикладів такої традиції: «підвішена» кава для воїнів АТО у знаменитій львівській кав’ярні «Вірменка». Ні, це не ветеранський бізнес. Ба більше, кав’ярня, що працює з 1979 року, завжди була осередком місцевої богеми: тут п’ють каву художники, літератори та музиканти. Полюбляють це місце і заїжджі туристи. Адже каву тут варять по-східному: у невеличких «турочках» на розжареному, майже чорного кольору вулканічному піску. Біля робочого місця баристи (це людина, яка варить каву. – Авт.) велика дошка із написом «Підвішена» кава. На ній чимало «стікерів» українською та іноземними мовами, що сповіщають про кількість оплачених відвідувачами кав’ярні порцій ароматного гіркого напою, призначених для захисників України.

– Ця традиція з «підвішеною» для солдатів кавою у нас зародилася ще у 2014 році, – розповідає пані Лілія, що вже давно працює баристою  у «Вірменці». – Ми прекрасно розуміємо, що хлопці на передовій захищають наш спокій, поки ми тут насолоджуємось кавою і проводимо добре час. І ми стали пропонувати відвідувачам оплатити каву не лише собі, але й для тих, хто забезпечує можливість її пити без пострілів над головою. І таких людей є досить багато: і українців, і гостей з-за кордону. Ми періодично підраховуємо кількість пожертвуваних порцій кави, додаємо щось від себе. Гарно її обсмажуємо, дрібно мелемо, пакуємо у герметичні пакети і відправляємо на фронт!

Отже, побратими, якщо вам до рук часом потрапить пакет запашної заварної кави з етикеткою у вигляді портрета дівчини із довгим волоссям, знайте – це привіт від відвідувачів та персоналу львівської кав’ярні «Вірменка». Смакуйте її із задоволенням. І знайте, що це щирий дар від людей, які розуміють важливість вашої служби!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Стрілець – електрик

від 21100 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Спеціаліст оператор протидії технічним розвідкам

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Навідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ