ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Окупаційна влада занижує дані про захворюваність на COVID-19 у Криму

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Вересня 2020, 9:43

Експерти Кримської правозахисної групи (КПГ) склали тижневий графік захворюваності на нову коронавірусну інфекцією. Для цього було використано інформацію окупаційної влади півострова, правдивість якої викликає сумніви. Адже на думку експертів КПГ, так звана «офіційна статистика» захворюваності на COVID-19 не відображає даних про інфікованих у лавах російських військових та поліцейських, а також не враховує пацієнтів з негоспітальною пневмонією. Крім того, окупаційна влада безперервно змінює свої підходи до обліку смертності від COVID-19.

Так, з 31 серпня по 7 вересня в АР Крим і Севастополі окупаційна влада підтвердила 452 випадки захворювання на COVID-19. Із 17 до 23 серпня – було підтверджено 321 випадок захворювання, з 10 до 16 серпня – 308, з 5 до 9 серпня – 244, з 27 липня до 2 серпня – 207, йдеться в повідомленні на сайті КПГ.

Усього з початку пандемії в АР Крим і Севастополі станом на 7 вересня 2020 року зареєстровано 3423 випадки захворювання на COVID-19, 69 – летальні.

Експерти КПГ зауважують, що однією з причин збільшення другий місяць поспіль числа випадків захворювань можуть бути масові заходи в Криму, а також регулярні приїзди туристів із багатьох регіонів РФ, зокрема з Москви й Санкт-Петербургу, де нині зафіксовано найбільшу кількість інфікованих у всій Росії.

Очільниця правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначила, що окупаційна влада Криму занижує дані про смертність від COVID-19.

– Питання смертності вкрай важливе, в одну мить покажчики офіційної статистики, власне, «скинули», сказавши, що не так обраховували. Тепер на офіційних сайтах РФ покажчики смертності значно нижчі, за нашою інформацією, в Криму померло 69 осіб. Офіційна статистика – це не лише цифри, проте й відповідальність влади, тому її і занижують. Нерідко такі заниження обумовлені політичними цілями. Як-от, під голосування про поправки до російської конституції знижувалася статистика, занижували її під час курортного сезону. Основна відповідальність лягає на Російську Федерацію, йдеться про захист цивільного населення під час війни і пандемії, Росія порушує норми міжнародного гуманітарного права й не вдається до заходів із захисту цивільного населення, – роз’яснила правозахисниця.

Читайте нас в Telegram
Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Демінер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Водій-механік евакуаційного відділення

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759