ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Наше головне завдання – від стабільної «тиші» йти до сталого миру» – Президент України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Вересня 2020, 12:53

В інтерв’ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny Володимир Зеленський заявив про те, що війна на сході України забрала понад 14 тисяч життів, скалічила десятки тисяч доль, зруйнувала родини, забрала дім у мільйонів мирних мешканців, цитує слова глави держави пресслужба Офісу Президента.

«Лише цьогоріч нам вдалося встановити реальний режим припинення вогню. Він протривав 42 дні, поки не сталися дві серйозні провокації: внаслідок один наш військовий загинув, двох було поранено. Однак і після цього українській армії вистачило мужності та мудрості зберегти перемир’я – найдовше за шість з половиною років. Розумію, наскільки воно хистке, і полегшено видихаю, щодня відкриваючи звіти про ситуацію на Донбасі», – йдеться в інтерв’ю.

За словами Президента, він розуміє, наскільки цей режим тиші ефективний: зупинився нескінченний процес втрат наших військових і цивільних, місцеві мешканці вперше за багато років почули «тишу», і це має неабиякий психологічний ефект.

«Повірте, всі вже стомилися й хочуть миру. Зараз основне завдання для всіх – від стабільної «тиші» йти до сталого миру», – наголосив Володимир Зеленський.

Водночас він зазначив, що торік вдалося відновити перемовини лідерів «нормандської четвірки»: України, Німеччини, Франції та Росії, які до цього не відбувалися три роки. Без цих перемовин, без діалогу з Путіним, досягти миру було б неможливо.

«За рік мого президентства нам вдалося повернути майже 150 людей з полону – з Росії та окупованих територій. Ми розвели війська на Донбасі на трьох позиціях, проводимо активне розмінування території. А 11 вересня на зустрічі радників лідерів «нормандського формату» було домовлено про допуск МКЧХ на окуповану територію Донбасу», – констатував глава держави.

Україна зацікавлена в мирі найбільше, бо війна – на нашій території. Але на шляху до миру має бути рух двох сторін, і ключові кроки має зробити Росія, яка контролює окуповані території України.

«Звісно, війна триває лише на 3% нашої території, однак нам все одно потрібна підтримка Заходу. Війна на Донбасі дестабілізує ситуацію на всьому континенті. Це втрати для економіки та людського капіталу.

Всі війни коли-небудь закінчуються. Питання в тому, скільки вони тривають, скільки життів забирають, скільки страждань приносять. Ми впевнені на 100%, що українські міста – Донецьк і Луганськ – це наші міста, там наші люди, як і в Криму, до речі. І якби не зовнішнє втручання, то й Донецьк, і Луганськ, і Крим нормально жили б у єдиній нашій державній системі», – наголосив Володимир Зеленський.

 

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Кравець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Командир бойової машини, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область