ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Дівчина з дипломами економіста, юриста, мати двох дітей вирішила стати танкістом

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Вересня 2020, 18:00

Знайомтесь…слухач Курсів лідерства Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Анастасія Малайдах – єдина представниця прекрасної статі, яка навчається за спеціалізацією «Управління діями танкових військ». Одна-єдина  серед близько півтори сотні хлопців, яка вирішила, як і вони, стати офіцером-танкістом!

– Вибір стати військовою­ – надзвичайно свідомий, і я до цього йшла з подій на Майдані й початку російсько-української війни. Багато моїх друзів були активними учасниками  Революції Гідності, а потім пішли воювати із загарбниками. Я не могла цього зробити разом із ними, бо в 2013 році народила першого сина, а в 2016-му – другого. Те, що я могла на той час робити, – це надавати посильну допомогу фронту. Але це було мінімальним і не відповідало моїм внутрішнім потребам, – розповіла слухач Анастасія Малайдах.

У жінки дві вищі освіти: економічна і юридична. Тривалий час вона працювала керівником низки підприємств у юридичній сфері та IT-сектору. Мала дуже хорошу зарплатню у декілька тисяч доларів, але…

– Але коли діти підросли, пішли до садочку та школи, я підписала контракт зі Збройними Силами України. Це сталося в березні цього року. Розпочала службу в 24-й окремій механізованій бригаді на посаді номера обслуги розрахунку протитанкового взводу і майже одразу рушила в район проведення операції  Об’єднаних сил, – говорить Анастасія. – Безпосередньо приймала участь у бойових діях на першій лінії.

Розрахунок СПГ-9, в якому виконувала обов’язки жінка-військовослужбовець, прикривав підрозділ від можливого прориву позицій броньованою технікою противника.

– А коли дізналася, що за рік можна отримати офіцерські погони й здобути нову спеціальність, то вирішила вступати до Національної академії, – продовжила слухач Анастасія Малайдах.

Чому вибір припав саме на таку «важку» для леді спеціальність? – запитав у Анастасії.

– Усе просто і логічно. Коли моєю ціллю як піхотинця була броньована техніка і, зокрема, танк, то чому б не дізнатися більше про сам танк. Це, по-перше. А, по-друге, як майбутній командир танкового взводу я з досвіду попередньої посади розумію логіку того, хто на мене буде «полювати», його ймовірні дії, слабкі й сильні сторони. І сподіваюсь, що ці знання, які я здобула у розрахунку СПГ-9, будуть корисними в подальшій службі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Шевченківський РТЦК

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177