ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

1 млн євро на допомогу Донбасу виділить Австрія Україні

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Вересня 2020, 11:35

Австрія виділить Україні €1 млн на гуманітарну допомогу для Донбасу. Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Відні заявив Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен.  Про це повідомляє Офіс Президента України.

Президент України Володимир Зеленський відзначив підтримку з боку Австрії суверенітету й територіальної цілісності України, а також просування на шляху євроінтеграції.

«Не можу не відзначити практичну підтримку Австрії на євроінтеграційному шляху України. Це, зокрема, експертна та технічна допомога у виконанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», – сказав Глава Української держави під час заяви для ЗМІ за результатами зустрічі з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом у Відні.

За словами Володимира Зеленського, президенти двох країн обмінялися думками щодо наявних викликів для європейської безпеки.

«Погодилися, що надважливими є спільні позиції та дії міжнародної спільноти задля подолання гібридних загроз», – зазначив Президент України.

Він також подякував австрійській стороні за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

«Сьогодні я почув про повну підтримку Австрією цих позицій. Ще раз дякую пану Президенту та кожному австрійцю», – наголосив Глава Української держави.

Окремо глави держав обговорили та звірили позиції щодо питання регіональної безпеки, зокрема йшлося про внутрішньополітичну ситуацію в Білорусі.

«Хочу зазначити, що діалог України та Австрії не обмежується питаннями політики, безпеки, економіки та інвестицій. Наші країни мають добру динаміку у сферах культури, гуманітарних проєктів та міжлюдських контактів. Свідченням цього став Рік культури України в Австрії, проведений у 2019 році», – сказав Глава Української держави.

Володимир Зеленський подякував Александрові Ван дер Беллену за запрошення та змістовні переговори.

Федеральний президент Австрії зазначив, що під час зустрічі співрозмовники детально обговорили ситуацію на сході України, а також у Криму.

На спільній пресконференції глав держав Федеральний  президент Австрії назвав конфлікт в Україні «відкритою раною в центрі Європи».

«Я висловив подяку й повагу Президентові Зеленському за ті сміливі й мужні ініціативи, які він запропонував, особливо, що стосується цивільного населення у вказаних регіонах», – сказав Александр Ван дер Беллен.

Він наголосив, що деякі ініціативи Президента України вже дали свої результати, зокрема щодо взаємного звільнення утримуваних осіб та досягнення домовленостей стосовно режиму припинення вогню на Донбасі.

Александр Ван дер Беллен зауважив, що Австрія та ЄС підтримують роботу місії ОБСЄ в Україні та дуже цінують роль Тристоронньої контактної групи й ту роботу, яку вони виконують у межах Мінського переговорного процесу.

За його словами, Австрія переймається життям людей, котрі мешкають у зоні конфлікту, тому австрійська влада надає відповідну гуманітарну допомогу, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

«Мене дуже тішить, що у межах візиту пана Президента ми змогли підтвердити, що ми надамо допомогу в розмірі одного мільйона євро для подальшої підтримки цих регіонів», – додав Федеральний президент Австрії.

Ван дер Беллен підкреслив, що для Австрії особливо важливим є питання життя населення в регіоні конфлікту.

«Ми даємо відповідну гуманітарну допомогу, особливо для внутрішньо переміщених осіб», – уточнив він.

Слід підкреслити, що Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц у своєму Twitter поінформував, що Австрія 2014 року вже надала Україні €6,8 млн гуманітарної допомоги.

«Україна завжди може розраховувати на підтримку Австрії», – написав він.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Військовослужбовець

до 100000 грн

Запоріжжя

Щастинський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Оператор протитанкового озброєння, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України