ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ювелір Фрунзе став найкращим навідником зенітної установки Сухопутних військ

Вишкіл Інфографіка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Серпня 2020, 7:29

Інформагентство АрміяInform вже повідомляло про результати конкурсу на найкращу обслугу зенітної установки ЗУ-23 Сухопутних військ ЗСУ, який завершився на Рівненському загальновійськовому полігоні. В одній із номінацій визначено найкращого навідника. Ним став старший солдат Артем Фрунзе, військовослужбовець окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ».

Він надзвичайно хвилюється перед спілкуванням із кореспондентом АрміяInform, адже не звик до уваги ЗМІ. А от коли розмова заходить про спарену зенітну установку ЗУ-23, то напруга спадає і Артем перетворюється на красномовного співрозмовника.

– Уперше ЗУ-23 побачив під час вишколу у 169-му навчальному центрі «Десна». Вразив калібр зенітної установки – 23 мм, її могутність. ЗУ-23 зі скорострільністю до 2 тисяч пострілів на хвилину призначена для знищення повітряних цілей, а також легкоброньованих наземних цілей, – ділиться враженнями найкращий навідник Сухопутних військ ЗСУ.

Півтора року тому Артем Фрунзе вирішив докорінно змінити своє життя. Ювелір за фахом, він з дитинства мріяв бути військовим. У 2006 році відслужив строкову зв’язківцем. Повернувся до цивільного життя, у якому займався виготовленням ювелірних прикрас. Потяг до військових наук таки переміг: хлопець уклав трирічний контракт, аби підсилити зенітний підрозділ та визволити Україну від проросійських окупантів.

Перемога серед навідників ЗУ-23 Сухопутних військ ЗСУ стала неочікуваною для Артема. Це перші серйозні змагання для нього.

– Нам слід було поцілити в мішень, яка імітує БТР і встановлена на відстані приблизно 700–750 метрів від вогневих позицій. Інша мішень, яка імітує вертоліт, перебувала за понад кілометр від вогневих позицій. Мені вдалось зробити найбільше влучань по повітряній цілі, що й дозволило посісти перше місце серед конкурсантів, – розповів Артем.

Співрозмовник каже, що їхній розрахунок, до складу якого  входять командир, прицільний, навідник, водій, який ще й підносить боєприпаси, та два заряджаючих, – злагоджений колектив. І саме від порозуміння серед номерів обслуги залежить успішність виконання поставлених завдань.

Артем Фрунзе серйозно замислюється про здобуття вищої військової освіти, аби з часом посісти місце командира зенітної установки. Адже саме він визначає місце вогневої позиції, орієнтує й готує установку до бойового застосування, керує бойовою роботою номерів обслуги та стрільбою по цілях. Але найголовніше, чим переймається найкращий навідник уже зараз, – як зробити їхню колективну працю ще ефективнішою.

Фото – з особистого архіву Артема Фрунзе

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало 4 дітей, 2 з яких — немовлята

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало 4 дітей, 2 з яких — немовлята

Унаслідок атаки ударними безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи.

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

Головнокомандувач ЗСУ в Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви

У Києві Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зустрівся з Головнокомандувачем ЗС Литви Вальдемарасом Рупшісом та начальником Генштабу Міндаугасом Степонявічусом.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Головний сержант

від 25400 до 125400 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Зв’язківець, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Звязківець

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Стpілець-зенітник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО