ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У флотському ліцеї розпочалися вступні іспити

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Серпня 2020, 10:41

У Військово-морському ліцеї імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного розпочалися вступні іспити. Здобути статус флотського ліцеїста бажають понад півтори сотні юнаків і дівчат.

Абітурієнти, які розділені по взводах, уже пройшли медичну комісію в самому ліцеї, а найближчих два тижні на них чекають психологічні тести, що покажуть вмотивованість, і, звичайно, вступні іспити з чотирьох предметів: української й англійської мов, математики та фізкультури.

— Наразі ми маємо 159 абітурієнтів, які хочуть вступити до нашого ліцею. Для багатьох з  них — це дійсно самостійний і відповідальний крок у зріле життя. Вони мають докласти всіх зусиль, зібрати волю в кулак і довести, що варті звання ліцеїста. На жаль, трапляється й таке, що навіть найбільше бажання не збігається з фізичними можливостями. Під час медогляду вже 8 абітурієнтів не пройшли за станом здоров’я, хоча мали гарний бал і були більш ніж вмотивовані, — зауважив начальник Військово-морського ліцею капітан 1 рангу Віктор Шмигановський.

Також він розповів, що цього року серед абітурієнтів значно збільшилась кількість юнаків та дівчат пільгових категорій. На сьогодні їх аж 93 особи, що становить майже сто відсотків усього набору, який, нагадаємо, у 2020 році збільшили до 100 вихованців.

Серед тих, хто мріє вступити до Військово-морського ліцею, чимало рідних і знайомих колишніх випускників. Наприклад, брат волинянки Ангеліни лише торік закінчив флотський заклад, і вона, не вагаючись, вирішила піти за його прикладом.

Марія з Одеси також планує продовжити сімейну династію військових. У дівчини всі дідусі та прадідусі були військовими моряками й розвідниками, тож зростала вона на їхніх розповідях і з самого малку твердо вирішила піти їхніми стопами.

— Мої батьки, певно, єдині, хто в нашій військовій династії не обрав для себе цей шлях. Тож треба виправляти ситуацію, — жартує Марія. — Вступ до ліцею для мене не просто примха — це перший крок до моєї мети, адже у майбутньому хочу вступати до Військової академії (м. Одеса) на факультет підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення. А просто мріяти замало, потрібно багато працювати над собою, тому я не гаяла часу та старанно вчилася й займалася  тхеквондо.

А ось у Кирила у родині немає жодного військового, та й сам хлопець ще не знає чи хоче ним стати. Але він упевнений, що навчання у військово-морському ліцеї дасть йому змогу стати більш дисциплінованим, змужніти й навчитися брати відповідальність за свої вчинки й рішення.

Під час проведення іспитів дотримані всі карантинні вимоги. Зокрема кожен абітурієнт проходив термометрію, всі обов’язково носять маски. Пункти тестування забезпечені антисептиками, дезінфекційними засобами для прибирання, приміщення постійно провітрюють.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Стрілець 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Оператор БПЛА 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 50000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Старший бойовий медик автомобільної роти

від 23000 до 53000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Бухгалтер

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління