ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На честь загиблих побратимів: «ВОГОНЬ!!!»

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Серпня 2020, 15:48
????????????????????????????????????????????????????????????

На Львівщині у селі Товмач, що в Кам’янко-Бузькому районі, на базі стрільбища спортивно-стрілецького клубу «Карабін» до Дня вшанування пам’яті загиблих воїнів-десантників провели перший Стрілецький марафон «Рейд-2020» з тактичної швидкісної стрільби.

Серед організаторів – рада резервістів десантно-штурмових військ ЗС України, командування львівської окремої десантно-штурмової бригади й управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Для участі в змаганнях зібралися понад 40 професійних стрільців, сформувавши 15 команд. Це, зокрема, команди львівських десантників, команда резервістів оперативного резерву першої черги, стрільці підрозділів інших силових структур, а також цивільні любителі професійної стрільби.

Програма марафону, який стартував близько дев’ятої ранку і тривав до вечірніх сутінок, була досить насиченою. Умовно марафон був розділений на п’ять етапів, під час яких стрільцям необхідно було не лише вражати цілі зі своєї зброї, але й переносити вантажі, кидати гранати, працювати по цілях у приміщенні, демонструвати навички тактичного переміщенні тощо. Штрафні бали нараховували за невлучання в залікову зону мішені, ураження «заручника», помилки в контролі зброї тощо.

Зі слів співорганізатора, голови ради резервістів десантно-штурмових військ, учасника АТО капітана Володимира Ратушняка, захід має на меті популяризувати стрілецькі види спорту та динамічні види стрільби, налагодити систематичний обмін практичним досвідом у галузі вогневої підготовки серед діючих військовослужбовців та бійців оперативного резерву армії.

Відкриваючи марафон, командир львівської десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак побажав учасникам влучної стрільби і наголосив, що найкращим вшануванням пам’яті загиблих побратимів буде постійна і висока бойова підготовленість, злагодженість дій і готовність до захисту України всіх, хто носив та носить військовий однострій.

Під час виконання вправ на всіх етапах марафону діючі військовослужбовці використовували своє штатне стрілецьке озброєння. Бійці оперативного резерву армії, а також цивільні стрільці-спортсмени надавали перевагу штурмовим гвинтівкам на платформі AR-15.

Конкурентна боротьба між командами була дуже напруженою. Ніхто не хотів поступатися ані в кучності стрільби, ані в силових елементах стрілецького марафону. Втім, у запеклій боротьбі визначились лідери. У командному заліку перемогла група військовослужбовців оперативного резерву першої черги.

– Треба віддати належне всім іншим учасникам марафону, – говорить десантник-резервіст ОР-1 майор Ростислав Пашук. – Підготовка учасників, їхнє прагнення до перемоги були на висоті. Водночас перемога нашої команди – внесок у готовність десантно-штурмових військ України до виконання завдань за призначенням. Триває війна з агресором, а це значить, що ми, резервісти, повинні тримати повсякчас бойову готовність на рівні!

Для уболівальників та школярів з навколишніх населених пунктів на території стрілецького клубу львівські десантники розгорнули виставку техніки, спорядження та зброї, що перебувають на озброєнні українських ДШВ. Військовослужбовці з реальним досвідом участі в бойових діях залюбки відповідали на запитання цивільних, пояснюючи призначення та принципи роботи кожного виду зброї та військового спорядження.

 

Фото та відео автора

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар невідкладної допомоги

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

розвідник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Стрілець-снайпер (ма́рксман)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Бухгалтер (2 кат.)

від 21000 до 25000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678