ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комбат Петренко

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Серпня 2020, 15:25

Він схожий на справжнього велетня з епохи Київської Русі. Здається, що от зараз комбат Валерій Петренко відкриє шафу, а там поруч із сучасним бронежилетом і каскою сховані його обладунки: меч, шолом і кольчуга. Його перша й основна армійська професія —зв’язківець. Свого часу Валерій Петренко закінчив відповідний військовий навчальний заклад у Києві.

Можливо, це прозвучить дивно, але військовим Валерій став за бажанням своєї мами.

—У школі я не хотів бути військовим, а думав присвятити своє життя чомусь простішому, —пригадує офіцер.— Однак мама принесла мені буклет з інформацією про один з військових навчальних закладів. Яодразу якось прохолодно поставився до того, але вона сіла у крісло та просто заплакала. Тоді я взяв ту брошуру й з першого разу склав вступні іспити. Так я істав курсантом одного з військових вишів.

Ось так українська армія отримала достойного офіцера з якісними знаннями військової справи, а головне —зі щирим іглибоким відчуттям офіцерської честі та гідності…

Коли розпочалась війна, то наш герой добровільно звернувся до свого командування й полишив комфортне офіцерське місце в управлінні Міністерства оборони, змінивши його на передову.

—Просто так вийшло, щоколи почалась війна, я зрозумів, що моє місце не в теплому кабінеті, а там — на фронті, на передовій, — каже Валерій.

Зустрівшись на фронті з умотивованими українськими вояками, Валерій зрозумів, що в Україні є зовсім інший тип воїнів.

—Ці хлопці навчили мене ставитися з повагою до розумного героїзму та з нетерпимістю до всіх нісенітниць. Я й досі звертаюсь до всіх своїх підлеглих не за званням, а зі словом «друже», —розповідає комбат…

Зазвичай на війні Валерію Петренку дістаються найважчі ділянки фронту. Але його підлеглі ніколи не нарікають на те, що їм доводиться бути акурат у вирі подій,бо колектив (починаючи зі своїх заступників)комбат формує й готує до бойових реалій сам. Секрет його успіху простий —кожен офіцер має думати на кілька кроків уперед, незалежно від того, чи це планування військової операції, чи просто розмова з підлеглими. А найбільше покарання у комбата —це виключення людини з кола довіри. Командир каже, що його головна мета — захистити Україну.

До речі, у батальйоні Валерія Петренка велика кількість людей мають високі державні нагороди й відзнаки за найзапекліші бої, які точилися на сході України. Та про них ми розкажемо у наступних матеріалах.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець за контрактом у ТРО

від 20000 до 100000 грн

Військова частина А7124

віськова служба за контрактом

від 20100 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 23000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО