ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Броня крепка, и танки наши»… пожежонебезпечні

Прочитаєте за: 3 хв. 4 Серпня 2020, 17:34

У Росії знову горять танки… Ні, їх ніхто не підбиває, ніхто навмисно не підпалює, але вони все ж… горять. Нещодавно в мережі Інтернет з’явилось відео, на якому знято, як яскравим полум’ям палає і чорним вогнем кадить бойовий танк, а навколо нього заклопотано бігають якісь військові в брудних «технічках». Як згодом виявилось, відео досить «свіже», а танк – це російський Т-72, що належить 205-й окремій мотострілецькій бригаді Південного військового округу, що дислокована в місті Будьонівськ. «Бригада саме проводила масштабні тактичні навчання і під час них… спалила (до дідька), один з танків», – повідомляє Defence Blog.

Але інше видання «Новостной навігатор» стверджує, що: «Боевая машина загорелась 19 июля, когда данное подразделение принимало участие во внезапной проверке боевой готовности войск, объявленной президентом РФ». За наявною інформацією танк загорівся через несправності силової установки, яка проявилася під час формування колони бойової техніки. Від нього могли спалахнути й інші бойові машини, але, на жаль, обійшлося, хоча Т-72 згорів повністю.

 

Відеоролик швидко видалили з YouTube, але його фрагменти ще доступні на деяких інших сайтах.

Подібних випадків із загоранням бойової техніки в Росіє є чимало. Півтора місяця тому на московському помпезному «Парадє побєди» загорівся новітній бронетранспортер «Бумеранг» – гордість і надія «Рособоронекспорту». Прямо на Красній площі з «Бумеранга» повалив чорний дим, а очевидці швидко зняли все і виставили у всесвітню мережу. Тож «потенційні покупці» російського БТРу насправді зрозуміли, яка це «надійна» машина.

Рівно рік тому в серпні 2019 року в підмосковному Алабіно росіяни проводили так звані міжнародні змагання з танкового біатлону, у яких брали участь два десятки країн – «соратників» Росії по ОДБК та інших «сателітів», які використовують російську бронетехніку. На цих «змаганнях», долаючи «смугу перешкод», загорівся той самий Т-72БЗ, який належав іранській армії. Росіяни зразу ж заявили, що винен не танк, а… непрофесійність екіпажу: «Технических неисправностей у машины никаких не было, проблема возникла из-за непрофессионального поведения иранского экипажа. Танкисты совершили серьезную ошибку: забыли открыть жалюзи системы охлаждения двигателя, проходя второй заход. В результате силовая установка быстро перегрелась, а моторный отсек задымился, что едва не привело к пожару. Трагических последствий, впрочем, удалось избежать, и никто не пострадал».

 

І цього разу теж силова установка не витримала температури і танк загорівся? А можливо, і в Будьоновську теж «непрофесійно» вів себе екіпаж? Тобто за важелі танків у ЗС РФ сідають непрофесіонали?..

Як би там не було, а в Росії Т-72 є одним з основних бойових танків. У російській армії  на озброєнні стоять понад 2 тисячі Т-72  (Т-72Б, Т-72БА і Т-72-БЗ), крім того, на зберіганні є ще близько 7 тисяч одиниць цих бойових машин. Але останні події показують, що дуже ці танки – пожежонебезпечні.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Генштаб ЗСУ показав ракетний удар по аеродрому в тимчасово окупованому Криму

Генштаб ЗСУ показав ракетний удар по аеродрому в тимчасово окупованому Криму

У ніч з 16 на 17 квітня Сили оборони України завдали ракетного удару та уразили визначені російські воєнні цілі на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів.

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Дніпро

Л-П ЗВ ВСП