ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Армія-2020» у Криму, або Танки на пляжі

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 29 Серпня 2020, 18:26

У тимчасово окупованому Криму росіяни також вирішили провести кілька заходів так званого «форуму» під назвою «Армія-2020». Вони з 27 по 29 серпня 2020 року проходили в містах Севастополі й Керчі. До участі в «форумних» заходах окупанти активно залучали місцеву допризивну молодь і школярів, незважаючи на небезпеку розповсюдження COVID-19.

Коронавірус – стій! Раз-два!

У деяких кримських містах, наприклад в Керчі, де зберігається загрозлива ситуація із розповсюдженням коронавірусу, місцева влада навіть спеціально вносила зміни в нормативні документи, щоб провести масові заходи, заборонені під час пандемії.

«Глава Криму» Сергій Аксьонов особистим розпорядженням спеціально вніс зміни в указ про підвищену готовність для проведення в Керчі «Армії- 2020» в умовах зростання захворювання, цитую:«У пункті 4: абзац другий підпункту 4.1 викласти в такій редакції: дія цього підпункту не поширюється на проведення з 27 по 29 серпня 2020 року міжнародного військово-технічного форуму «Армія-2020» в м. Керч на площі Леніна», − йдеться в документі. Тобто під час цього «форуму» COVID-19 має виконати команду «стій!» від Аксьонова і не розповсюджуватись в юрбі людей, які зберуться на площі Леніна в Керчі…

На керченській площі окупанти вишикували військову техніку, розмістили зразки озброєння і залучили дітей з так званої «юнарміі». Маленьким жителям Керчі дозволялося познайомитися з вогнепальною зброєю, підтримати його в руках і сфотографуватися. Фото з цього форуму опублікував ресурс «Керч-ФМ». Звичайно, що про маски, рукавички й дотримання безпечної дистанції мова тут не йде. Від коронавірусу дітей має вберегти розпорядження Аксьонова…

https://kerch.fm/2020/08/27/v-kerchi-otkryli-mezhdunarodnyj-voenno-tehnicheskij-forum-armija-2020.html

Це не ваша земля, а військових

Мешканці іншого міста, де проходив форум –  Севастополя, під час відкриття «Армії-2020» влаштували акцію протесту: вони вивісили банер з написом «Приберіть танки від наших будинків!». Ініціативна група навіть почала збирати підписи під зверненням до, так званого «т.в.о. губернатора» Михайла Развожаєва, щоб в подальшому військові проводили навчання із застосуванням бойової техніки на спеціалізованих полігонах подалі від міста, а не під вікнами житлових будинків. Люди вимагають від військових відвести всю свою техніку на полігон і там влаштовувати форуми. Зараз танки стоять навколо майданчика парку «Патріот» на відстані 15-20 метрів.

https://novayagazeta.ru/news/2020/08/27/163963-zhiteli-sevastopolya-vystupili-protiv-provedeniya-foruma-armiya-2020-v-gorode?utm_source=tw&utm_medium=novaya&utm_campaign=zhiteli-sevastopolya-vo-vremya-otkrytiya-for

Житлові будинки севастопольців розташовані навколо майданчика парку на відстані 15-20 метрів. Для підготовки до форуму там щодня протягом двох тижнів військові стріляли з автоматів, здійснювали тренувальні маневри бойових вертольотів, танків і проводили репетицію авіашоу на надзвукових літаках, спускаючись під час маневру на висоту 50-100 метрів від землі при нормативі для населених пунктів не менше 300 метрів. Навіть те, що військові стріляли холостими набоями, нагадувало в місті про бойові дії. Місцеві дітлахи, ігноруючи усілякі заборони, постійно збирались навколо парку і намагались пробратись на майданчики, ризикуючи потрапити під бойову техніку хлопчаки збирали вистріляні гільзи.

За три дні до форуму місцеві мешканці вивісили банер, щоб донести до влади, що для проведення форуму має бути виділено інше місце, подалі від населеного пункту, адже військова техніка створює сильний шум і небезпеку для цивільних мешканців, а територія, на якій вони військові проводять всі ці дії, не є землею спецпризначення по кадастровій карті, це – житлова зона…

Але в «уряді» Севастополя підтвердили, що ця земля передана в федеральну власність згідно з «неопублікованим розпорядженням уряду №195-РП», а щодо питань шуму і порушення норм безпеки порадили звернутися до військових. Ті ж повідомили, що парк «Патріот» – це є зараз територія російського Міноборони, і на ній можна проводити подібні «маневри». Щодо порушень норм безпеки в ході підготовки і проведення форуму то їх просто проігнорували.

І взагалі, щодо цієї території, яку севастопольська влада передала військовим і де зараз розташований парк «Патріот». Місцеві мешканці постійно скаржаться, що військові тут вже створили невеликий «полігон». На майданчик постійно звозять будівельне сміття і розширюють його межі за рахунок приватних ділянок. Для цього продовжують зсипати самоскидами землю, перемішану з будівельними відходами. Крім того, військові знищили дорогу, по якій жителі довколишніх будинків їздили роками, а також засипали відходами системи водопостачання та встановили біля водозабірних колодязів КПП.

Зараз у кількох місцевих мешканців військові намагаються відсудити ділянки, щоб розширити майданчик парку, посилаючись на загадане «розпорядження №195-РП», за яким кілька тисяч гектарів міських і приватних земель були передані російському Міноборони. Жодної надії, що суди вирішать питання на користь цивільних у севастопольців немає. Тож й надалі танки стоятимуть в севастопольських дворах, а літаки літатимуть над головами відпочивальників.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Над Одещиною сили ППО збили розвідувальний російський дрон

Над Одещиною сили ППО збили розвідувальний російський дрон

Зранку 25 квітня на Одещині протиповітряна оборона знищила розвідувальний БПЛА ZALA.

Чим ворог компенсує відсутність ракетоносіїв у морях

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що відсутність кораблів-носіїв ракет у Азовському та Чорному морях рф компенсує мобільними платформами в Криму.

Подружжя із Херсона наводило ворожі ракети на лікарню. Їх засуджено до 15 років тюрми

Подружжя із Херсона наводило ворожі ракети на лікарню. Їх засуджено до 15 років тюрми

15 років тюрми отримали ще двоє агентів фсб, які діяли у Херсоні.

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Бойовий медик взводу військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Стрілець, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-електрик звукометричного комплексу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область