ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У ворога значно побільшало «двохсотих» та «трьохсотих»

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 9 хв. 9 Липня 2020, 12:39

Місяць, що минув, у районі проведення бойових дій на Донбасі був непростим, але він також приніс і низку важливих перемог для українських захисників. Командування операції Об’єднаних сил укотре наголошує, що у разі загрози життю та здоров’ю українських військовослужбовців наші підрозділи завжди дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

Українська розвідка підтверджує втрати окупанта у живій силі й техніці

За підтвердженими даними нашої розвідки, втрати російсько-окупаційних військ лише за тиждень з 29 червня по 5 липня становлять: загиблими – 13 осіб; пораненими та травмованими – 15.

Окрім того, за той же тиждень українські воїни знищили один автоматичний станковий гранатомет противника. Також ворог втратив пост радіоелектронної розвідки, окремий вузол зв’язку і автомобіль «УРАЛ».

Наприкінці червня в смузі відповідальності військових 24-ї ОМБр імені короля Данила противник тривалий час використовував новітню переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» російського виробництва. Вона дозволяла ворогу не тільки автоматично виявляти та визначати координати наших технічних засобів і підрозділів, а й вести точне корегування артилерійського вогню по них. Саме за допомогою цієї станції російські найманці прицільно обстрілювали наші позиції.

Неодноразово Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксувала цю переносну станцію наземної розвідки на тимчасово окупованих російськими найманцями територіях та в своїх звітах засуджувала факти постачання Росією сучасної зброї на Донбас.

Раніше ОБСЄ неодноразово повідомляла про наявність російських комплексів РЕБ в ОРДЛО — безпілотники місії фіксували джерела радіоелектронних перешкод Р-330 «Житель», комплекси СБ-341В «Леєр-3» і 1Л269 «Красуха-2», новітній РБ-109A «Билина», що проходить випробування в російських військах, а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА «Репелент-1». Востаннє СММ ОБСЄ заявляла про виявлення устаткування для радіоелектронної боротьби у звіті за 14 грудня 2018 року.

Бійці 24 ОМБр знищили ворожу ПСНР-8

В смузі відповідальності 24 ОМБр імені короля Данила противник тривалий час використовував новітню переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1" російського виробництва. Дана станція дозволяла ворогу не тільки автоматично виявляти і визначати координати наших технічних засобів та підрозділів, а й вести точне корегування артилерійського вогню по них. Саме за допомогою цієї станції російські найманці здійснювали прицільні обстріли наших позицій.Неодноразово спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксувала дану переносну станцію наземної розвідки на тимчасово окупованих російськими найманцями територіях та в своїх звітах засуджувала факти постачання Росією сучасної зброї на Донбас.Завдяки мужності особового складу та їх вмілим і злагодженим діям, воїнам вдалось виявити місце розташування корегувальників та нанести точкове вогневе ураження по позиції ворога пострілом з ПТКР та знищити її.Результат виконання бойового завдання бійці зафіксували на відео. Запрошуємо до перегляду!

Опубліковано 24 ОМБр імені короля Данила, прес-служба Середа, 24 червня 2020 р.

Завдяки мужності особового складу та їхнім вмілим і злагодженим діям, воїнам вдалося виявити місце розташування корегувальників і завдати точкового вогневого ураження по позиції ворога пострілом з ПТКР та знищити її.

Відповідно до даних розвідки, 30 червня наші захисники поранили трьох загарбників. За уточненими даними розвідників ООС, у період з 24 по 26 червня у противника було ще два загиблих.

Так, за підтвердженими даними, втрати російсько-окупаційних військ за останній тиждень червня маємо такі: загиблими — 10 осіб; пораненими та травмованими — 9 осіб.

Як бойовики та «їхтамнєти» себе ж калічать

За уточненими даними розвідки, в останні дні червня, в районі населеного пункту Жолобок, що на тимчасово окупованій території Луганської області, від розриву власного міномета загинуло троє та зазнали поранень двоє співробітників батальйону патрульної служби так званого МВС «ЛНР».

Інцидент відбувся під час практичних стрільб. При цьому вогонь вівся по позиціях захисників України. Внаслідок грубого порушення заходів безпеки під час експлуатації озброєння й військової техніки та слабку навченість особового складу розрахунок одного з мінометів калібру 82-мм здійснив подвійне заряджання. Результат — розрив міномета та загибель і травмування бойовиків.

У підрозділах окупаційних сил дуже низький морально-психологічний стан

Окремо варто наголосити, що в підрозділах окупаційних військ РФ дуже низький морально-психологічний стан. Усе частішими є випадки вживання алкоголю та наркотиків. Так, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, найманці гублять штатну зброю, влаштовують масові бійки, в яких є загиблі та поранені.

Окрім цього, українська розвідка часто фіксує прояви у ворога нестатутних взаємовідносин з наслідками важких тілесних ушкоджень та ножових поранень, передозування наркотиками, вживання спиртного, що спричинило травмування й каліцтво. Частими у ворога є і випадки дезертирства.

Командування «силовиків» незаконної окупаційної влади стурбоване комплектацією своїх полків і бригад особовим складом. Адже кількість охочих, які приїжджають воювати за псевдореспубліки з РФ зменшується. Повним ходом триває агітація місцевого населення чоловічої статі поповнити ряди окупантів за 15 тисяч російських рублів на місяць. Але марно, місцеве населення не бажає служити агресору.

Дані розвідки за червень щодо втрат противника:

За підтвердженими даними української розвідки, втрати російсько-окупаційних військ на Донбасі за червень такі: загиблими – 42 особи; пораненими – 58. Також окупанти втратили 5 одиниць техніки – ЗІЛ, КамАЗ, 2 міномети та один танк.

Російські окупанти мають суттєві втрати й за перші дні липня

24 ОМБр знищила ворожу дороговартісну систему відеоспостереження

Бійці 24 ОМБр ювелірним пострілом ПТКР знищили дороговартісну систему відеоспостереження, яка дозволяла окупантам вести прицільний артилерійський вогонь по українських військових, а також здійснювати супровід диверсійно-розвідувальних груп, що останнім часом активізувались по всій Світлодарській дузі.Як саме це було – дивіться на відео! Репост вітається!Слава Україні!

Опубліковано 24 ОМБр імені короля Данила, прес-служба Середа, 1 липня 2020 р.

На початку липня бійці 24-ї ОМБр ювелірним пострілом ПТКР знищили дороговартісну систему відеоспостереження, яка дозволяла окупантам вести прицільний артилерійський вогонь по українських військових, а також здійснювати супровід диверсійно-розвідувальних груп, що останнім часом активізувалися по всій Світлодарській дузі.

Бойова група К-2 розгромила позиції батальйону "Восток". Частина перша

І знову Донецька область. Але не безкрайні степи, а частина промислових зон та житлових будинків громадян, які, нажаль, зараз тимчасово окуповані російськими загарбниками. На відео ви чітко побачите, що зробив "руський мір" з цією місцевістю.Так, десь на одному такому місці, розташованні позиції батальйону "Восток" окупаційних військ, який колись створив зрадник України Саша "Скіф" або "Ходок". І одна з таких позицій доставляла багато клопоту українським бійцям.Стріляли незаконні бандформування підло, прилітало навіть по мирному населенню. І за діло взялися розвідники. Було прийнято рішення про знищення цієї позиції. Після проведених різноманітних заходів військового характеру в один із днів був нанесений вогневий удар по окупантах у відповідь на їхні обстріли.Що з цього вийшло – подивіться самі. Про втрати ворога ми вам напишемо трохи пізніше :)Ще хочемо подякувати Саші "Ходоку" та медіаресурсам окупаційної влади за такі сюжети на позиціях "Востоку".Слава Україні!!!!Відео в мережі YouTube: https://youtu.be/TqbvJTMFCZ0

Опубліковано К2 54 ОМБр Четвер, 25 червня 2020 р.

Українські військові з бойової групи К-2 54-ї окремої механізованої бригади ЗС України також у перші дні липня рознесли позицію російських окупантів на Донбасі звідки постійно вівся вогонь по українських воїнах, яку «підсвітив» організатор терористичного угруповання «Восток» Олександр Ходаковський під час свого інтерв’ю. Втрати російських окупантів — 4 особи загиблими та 3 поранені, знищений склад боєкомплекту та великокаліберний кулемет. Знищення позиції військові провели з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння.

Отже, за перший тиждень липня ворог має такі втрати:

– Втрати російсько-окупаційних військ 1 липня 9 осіб:

Безповоротні (200) – 6.

Санітарні (300) – 3.

Автомобіль «УРАЛ» – 1 од.

 

2 липня загинув 1 окупант:

Санітарні втрати (300) – 1.

Втрати ОВТ – 1 АГС.

 

4 липня втрати 6 осіб:

Безповоротні (200) – 3.

Санітарні (300) – 3.

 

5 липня 4 особи:

Безповоротні (200) – 2.

Санітарні (300) – 2.

 

6 липня 9 осіб:

Безповоротні (200) – 8.

Санітарні (300) – 1.

Втрати ОВТ – 2 одиниці САУ.

 

7 липня 2 особи:

Безповоротні (200) – 1.

Санітарні (300) – 1.

 

– 8 липня 2 особи:

Санітарні (300) – 2.

Втрати ОВТ – Автомобіль типу «Тигр» – 1 од.

Втрати російсько-окупаційних військ на початку липня докладніше

За підтвердженими даними розвідки, 1 липня наші оборонці знищили двох і поранили трьох загарбників. Окрім того, противник втратив ще чотирьох найманців та один вантажний автомобіль у результаті підриву на вибухівці.

За даними розвідки, 2 липня вогнем зі штатного озброєння по позиціях загарбників українські підрозділи рішуче подавили активність противниканаші оборонці поранили одного загарбника.

За даними розвідки, 4 липня українські захисники знищили трьох та поранили ще трьох загарбників.

7 липня, під час обстрілу позицій захисників України дії ворога мали загрозу життю й здоров’ю наших воїнів. У відповідь незаконним збройним формуванням Російської Федерації військовослужбовці Об’єднаних сил відкрили вогонь з дозволеного Мінськими домовленостями озброєння.

«За даними нашої розвідки, після придушення ворожої активності вісім окупантів загинули, одного поранено. Також завдяки вмілим і рішучим діям наших воїнів було знищено один бліндаж та дві самохідні артилерійські установки загарбників, які перебували на вогневих позиціях противника із суттєвим порушенням лінії відведення згідно з Меморандумом та Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей. Агресія супротивника була подавлена, моральний дух зломлений – в підрозділах окупаційних військ РФ морально-психологічний стан різко погіршився. Після навіяння на них страху окупанти почуваються розгубленими». Повідомив пресцентр ООС.

Об’єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту Українського народу й надалі адекватно реагуватимуть на ворожі збройні провокації.

РФ постачає на Донбас техніку, озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Росія розпочала доправляти «гумконвої» на Донбас улітку 2014-го. Офіційний Київ не раз заявляв, що російський «гуманітарний конвой» потрапляє на територію України з порушенням процедур, оскільки його не перевіряють наші прикордонники, митники та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, за даними нашої розвідки, під виглядом «гумконвою» Росія ввозить в Україну зброю й техніку для бойовиків.

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони, РФ продовжує постачати окупаційним військам на території окупованих Донецької та Луганської областей озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зокрема з 15 червня цього року до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) так званих «Армійських корпусів» ЗС РФ, доставлено близько 4,5 тис. тонн пального й понад 20 вантажівок боєприпасів і військового майна.

Крім того, окремими колонами переміщено бронетехніку, відновлену на ремонтних заводах російського військово-промислового комплексу.

Для прикладу, у травні Російська Федерація відправила на Донбас черговий арсенал зброї та боєприпасів. Зокрема з території РФ через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів доставлено три вагони боєприпасів, зокрема для озброєння, заборонених калібрів, близько десяти танків, з них три нових, інші після ремонту, вісім бойових броньованих машин та до 30 автомобілів, завантажених боєприпасами для стрілецької зброї та гранатометів.

Скібіцкий Вадим

В одному з нещодавніх інтерв’ю «Укрінформ» представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів, що на Донбасі побільшало російських снайперів.

Росія використовує війну на Донбасі також для випробування нових систем озброєння й техніки

«Відзначаємо збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп. І тут йдеться не лише про снайперський підрозділ ФСБ, інформація про який наявна у відкритих джерелах, а й про інші підрозділи спецпризначення – вони проходять вишкіл на нашій території».

Усім відомо, що Росія використовує війну на Донбасі також для випробування нових систем озброєння й техніки. Воєнна розвідка неодноразово інформувала про виявлення сучасних російських зразків зброї на Донбасі.

«Ми здійснюємо постійний моніторинг поставок озброєння та військової техніки з РФ на окуповані території через непідконтрольні ділянки кордону як і їхнє бойове застосування. Цього року, зокрема, вдалося збити російський безпілотний літальний апарат «Застава», який перебуває на озброєнні тільки в російській армії. Продовжуємо фіксувати застосування російських систем радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, взяті на озброєння РФ з 2012 року. Бачимо, як росіяни заходять на нашу територію, здійснюють випробування та використання у бойових умовах своїх нових систем озброєння й техніки. Після цього повертаються на територію РФ для модернізації», — повідомив Вадим Скібіцький.

За його словами, система керування тимчасово окупованими територіями Сходу України зрозуміла, адже сам контроль проходить за кількома напрямками, або вертикалями.

«Одна з них – окрема вертикаль – військова. Вона нам чітко зрозуміла: Генштаб Збройних сил РФ – Південний військовий округ – 8-ма загальновійськова армія і два так звані «армійські корпуси» – 1-й (Донецьк) та 2-й (Луганськ), які є складниками угруповання російських військ на українському напрямку і включені до єдиної системи управління та контролю ЗС РФ», – повідомив він.

«Навчання у Південному військовому окрузі ЗС РФ проводять з обов’язковим залученням обох цих армійських корпусів, розгорнутих на територіях так званих «ДНР» і «ЛНР». Системи та засоби управління пов’язані між собою. Існує єдиний повітряний простір, зокрема радіолокаційні станції «Каста», розгорнуті в Донецьку й Луганську та включені в систему протиповітряної оборони й повітряного попередження РФ. Керівництво 1-м та 2-м армійськими корпусами й усе, що пов’язано з комплектуванням і ротаціями особового складу, чітко сплановане та відбувається під жорстким контролем військового керівництва РФ», – підкреслив представник ГУР Міноборони.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Стаpший pозвідник-опеpатоp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Артилерист в ЗСУ

від 20000 до 100000 грн

Київ

1 відділ Ніжинського РТЦК та СП

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 2240 НГУ

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ