ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Миколаєві відкрили Школу морського піхотинця

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Липня 2020, 18:13

На базі Навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України розпочала своє формування Школа морського піхотинця.

В урочистій церемонії відкриття нового підрозділу флотського навчального центру взяли участь командувач Військово-Морських Сил Збройних України контр-адмірал Олексій Неїжпапа та командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Звертаючись до присутніх на урочистостях офіцерів та сержантів новоствореної школи, контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що серед головних пріоритетів у діяльності українських ВМС є підготовка особового складу і цьому питанню нині приділяється особлива увага.

– Ми можемо побудувати кораблі, отримати сучасну військову техніку, але без вмотивованих, патріотичних та підготовлених людей ця техніка ніколи належно не виконає поставлених завдань. Саме тому створення Школи морського піхотинця є черговим кроком на шляху розбудови професійної національної морської піхоти та флоту, – підкреслив командувач Військово-Морських Сил.

Також він наголосив на тому, що завдання Школи полягає у підготовці морських піхотинців за стандартами НАТО, які готові йти в бій та перемагати.

– Ви маєте сформувати справжніх воїнів, з особливим світоглядом, тих, хто в екстремальних умовах зможе ухвалювати правильні рішення, вести за собою. Я розумію, що попереду ще багато важкої праці, але ворог і досі біля наших кордонів, його війська окуповують наші території, тому з першого дня ви повинні працювати на повну потужність. Російська імперія завжди намагалася нас знищити, і наше з вами спільне завдання – щоб ця спроба, яка розпочалась у 2014 році, стала останньою, – додав контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Зі свого боку командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль зазначив, що Школа морського піхотинця є місцем, де готуватимуть справжніх воїнів.

– Добре підготовлені, оснащенні, вмотивовані – такими я бачу наших морських піхотинців. Упевнений, що командування та інструктори Школи докладуть максимум зусиль для того, щоб після завершення навчання українські морські піхотинці могли виконувати найскладніші завдання, щоб кожного дня були готові піти в бій задля захисту своєї сім’ї, народу та держави. Як кажуть наші американські колеги у подібних навчальних закладах, «ми робимо морських піхотинців», я хочу щоб це гасло було і вашим, – сказав генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Слід зазначити, що начальником Школи морської піхоти призначено досвідченого бойового офіцера, морського піхотинця Ігоря Куцара, якому під час урочистостей командувач ВМС ЗС України вручив чергове військове звання «підполковник».

Навчання в школі морської піхоти триватиме понад три місяці за модульним принципом. Дисципліни різні: топографія, тактика, психологія, вогнева підготовка тощо. Найінтенсивніші заняття відбуваються з фізичної, морської, повітрянодесантної підготовки, розвідувальної підготовки, виживання та протидії саморобним вибуховим засобам.

– Підготовка в цій Школі відрізнятиметься від інших подібних закладів тим, що одночасно включатиме модулі з повітрянодесантної та морської десантної підготовки. Також це тактична, вогнева й інші види підготовки, – розповів підполковник Ігор Куцар. – На виході ми хочемо, щоб кожний морський піхотинець умів володіти всіма видами стрілецької зброї, водити всі види техніки, які стоять на озброєнні в підрозділах морської піхоти.

Тут військовослужбовці виконають і перший ознайомчий стрибок з парашутом, перехід морем, а кінцевий іспит – через подолання психологічної смуги отримають право виголосити Клятву морського піхотинця.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

Станом на ранок 20 квітня на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікації, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Командир протитанкового взводу, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО