ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Правом на альтернативну службу призовники можуть скористатися до 1 серпня

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Липня 2020, 13:09

Громадяни України призовного віку, що вірять, які бажають скористатися правом на альтернативну (невійськову) службу під час осіннього призову, повинні подати заяву про це не пізніше 1 серпня 2020 року.

Такі вимоги обумовлені статтею 9 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу», де зазначено, що  після взяття на військовий облік, але не пізніше ніж за два календарні місяці до початку встановленого законодавством періоду проведення призову на строкову військову службу, громадяни особисто подають до відповідного структурного підрозділу місцевої державної адміністрації за місцем проживання мотивовану письмову заяву.

У 2020 році осінній призов громадян України на строкову військову службу відбудеться у жовтні — грудні. Це передбачено Указом Президента України № 13/2020 від 16.01.2020 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році».

Загалом таких «альтернативників» в Україні небагато. Наприклад, на Одещині, за даними обласної комісії у справах альтернативної (невійськової) служби, їхня кількість щороку коливається в межах двадцяти осіб.

Як розповів начальник відділення призову Ізмаїльського обʼєднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Дмитро Дімов, під час останнього призову правом на альтернативну службу скористалося два юнаки, які особисто подали мотивовану письмову заяву до відповідних структурних підрозділів Ізмаїльської місцевої державної адміністрації, також надали необхідні документи, які підтверджують істинність релігійних переконань.

– Хлопців, які підлягають призову, було запрошено на засідання комісії, де роз’яснено права та обов’язки відповідно до чинного законодавства та визначено конкретне місце проходження альтернативної служби. Зокрема один з них буде проходити службу водієм  у комунальному підприємстві «Автобаза санітарного транспорту» управління Одеської обласної ради з майнових відносин. Іншому ж – період визначення місця проходження альтернативної служби подовжено до 01 вересня, у зв’язку з тим, що на цей час немає вільних робочих місць на підприємствах, – розповідає капітан Дмитро Дімов.

Нагадаємо, строк альтернативної служби у півтора раза перевищує строк військової служби і становить двадцять сім місяців, а для осіб, які мають повну вищу освіту з освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, – вісімнадцять місяців. Альтернативна служба визначеної категорії громадян має проходити у сферах соціального захисту, охорони здоров’я, охорони довкілля або комунальній.

Громадяни, які пройшли альтернативну службу, на військові збори не призиваються. У разі необхідності вони можуть бути направлені для ліквідації наслідків аварії, катастрофи чи стихійного лиха.

Не підлягають направленню на альтернативну службу громадяни:

– звільнені відповідно до законодавства від призову на строкову військову службу;

– яким відповідно до законодавства надано відстрочку від призову на строкову військову службу (на строк дії відстрочки).

Громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з направленням для проходження альтернативної служби, виплачується вихідна допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій, військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП