ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Понад 150 квартир виділили у Хмельницькому учасникам бойових дій за п’ять років

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Липня 2020, 18:29

АрміяInform вже не раз повідомляла про вагому соціальну підтримку, яку надає Хмельницька міськрада військовослужбовцям та учасникам бойових дій на Сході України.

Не залишається поза її увагою і найболючіше питання для ветеранів – забезпечення житлом. Для вирішення цієї важливої проблеми для учасників бойових дій та членів родин загиблих розроблено і затверджено низку міських програм, які працюють та дають результати. За п’ять років захисники України отримали понад 150 квартир. Це стало можливим завдяки виконанню програм як державного рівня, так і ухвалених на сесіях міськради.

За три роки учасники бойових дій з інвалідністю I і II групи та члени сімей загиблих завдяки державній підтримці вже отримали кошти на 35 квартир, ще на три квартири для ветеранів днями надійшла необхідна сума. Загалом у черзі перебуває ще 41 учасник бойових дій.

За іншою державною програмою чотири родини захисників України з числа внутрішньо переміщених осіб отримали грошову компенсацію і придбали житло в обласному центрі.

А рішенням Хмельницької міськради затверджено «Програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, учасників Революції Гідності, бійців-добровольців АТО в місті Хмельницькому та членів їхніх сімей на 2018–2020 роки». Вона передбачає виділення житла учасникам бойових дій та надання грошової компенсації захисникам України на придбання житла. 15 учасникам АТО/ООС із ІІІ групою інвалідності надано для придбання житла з міського бюджету 7,5 млн грн. На умовах співфінансування ще 1,3 млн гривень надані чотирьом родинам ветеранів з ІІІ групою інвалідності.

Проблема із забезпеченням гідними умовами проживання учасників бойових дій у Хмельницькому поступово вирішується. Не залишаються поза увагою і військовослужбовці гарнізону. Адже у місті за рахунок оборонного відомства за понад 10 років не збудовано жодного квадратного метра житла.

Коштом міської ради, за активної співпраці із забудовниками міста, за чотири роки 63 захисники стали щасливими власниками квартир у новобудовах обласного центру. Вже цього року два ветерани отримали ключі від власних осель, а одинадцятьом вручені сертифікати на житло.

– Також плануємо вручити сертифікати та ордери на житло військовим до Дня Незалежності України і до Дня захисника України. І вже традиційно, на День міста, 26 вересня, кілька сімей захисників теж отримають власні оселі, – інформує радник міського голови з питань АТО/ООС Ігор Олійник.

Як міськрада військовими частинами гарнізону опікується

Торік Хмельницька міськрада вирішила звільнити від сплати земельного податку військові частини, розташовані на території міста, на загальну суму 20,54 млн грн. А в поточному році ця сума зросла вже до 53 млн 547 тис. грн.

Окрім того, міська рада активно шефствує над військовими частинами гарнізону. Виконком і депутатський корпус підтримали пропозицію міського голови Олександра Симчишина розробити програму підтримки військових частин Хмельницького. Програма такої шефської допомоги частинам ЗСУ та Нацгвардії за два попередніх роки профінансована на понад 7 млн грн. Кошти міського бюджету направлені на придбання апарату штучної вентиляції легень та інструментарію для ендоскопічних операцій на лорорганах у Хмельницькому військовому госпіталі, закупівлю спецобладнання, комп’ютерної техніки, засобів автоматизованого управління, ремонт казармених приміщень, відновлення автотехніки, придбання та встановлення охоронної сигналізації й датчиків світлової дії на місці зберігання техніки й озброєння, створення локальної мережі відеонагляду за складами, арсеналами. Окрім того, для підрозділів територіальної оборони закуплено комплекти зимового одягу, придбано меблі для Хмельницького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Передбачили депутати «шефські» кошти і на цей рік. Сума залежатиме від наповнення міського бюджету.

– Ми розуміємо, що захисники України потребують нашої допомоги і підтримки. І тому із задоволенням та вдячністю робимо все, що в наших силах.  Міська влада не зупинятиметься на досягнутому й надалі наполегливо працюватиме в цьому напрямку, – зазначив міський голова Олександр Симчишин для кореспондента АрміяInform.

Фото автора та з архіву міської ради

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з фізичної підготовки і спорту

від 24000 до 124000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 120000 грн

Одеса

Державна прикордонна служба України

Командир відділення, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стаpший механік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 100000 грн

Полтава, Полтавська область