ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На базі львівського Будинку офіцерів створять унікальну музейну виставку про події російсько-української війни

Історія Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Липня 2020, 15:13

У 58-му будинку офіцерів у Львові в приміщенні воєнно-історичного музею Українського воїна відбулася презентація проєкту та обговорення концепції експозиції «Російсько-українська війна», що невдовзі з’явиться у львівському військовому осередку культури.

Захід розпочався з традиційної молитви, під час якої військові капелани закликали вшанувати пам’ять загиблих. З музичним вітанням до гостей звернувся соліст Львівської національної опери Віталій Загорбенський.

Проєкт представив автор, художник, волонтер, громадський діяч, галерист та автор створення музею пам’яті «Небесної Сотні» в Івано-Франківську Роман Бончук. Мета проєкту — документальне підтвердження нашої сучасної військової історії, відтворення реального духу й атмосфери подій на Сході України. Майбутня експозиція покликана якнайтісніше контактувати зі свідомістю відвідувачів, пробуджувати у людей, які ніколи не чули й не бачили війни, усвідомлення героїчних подій, що сталися під час оборони української землі, відчуття гордості за нашу армію та розуміння того, як усе було насправді.

Під час жвавої дискусії ветеранів АТО/ООС, фахівців Львівського історичного музею, Львівської картинної галереї імені Героя України Бориса Возницького, Національного університету «Львівська політехніка» та гостей заходу визначено концепцію емоційного впливу на глядача, розуміння того, якими зусиллями й жертовністю збереглася цілісність нашої держави.

Підсумком презентації створення експозиції «Російсько-українська війна» став виступ очільника Будинку офіцерів полковника Віталія Провозіна, який запевнив присутніх, що важливий культурний історичний осередок у серці древнього Львова, попри труднощі й обставини сьогодення, буде створений.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення дальнього стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Водолаз-сапер

від 17000 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Оператор БПЛА 87 Батальйон ДШВ

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Механік

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП