ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Коли карантин… на користь

Публікації Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 31 Липня 2020, 9:28

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Пуща-Водиця» і на сьогодні залишається установою, яка у разі масового спалаху захворювання на коронавірусну інфекцію готова прийняти на обсервацію військовослужбовців. Ще в березні тут провели комплексні навчання. Однак, за профілем «Пуща-Водиця» – все ж оздоровча установа.

З директором санаторію Валентином Лисенком неспішно йдемо територією, яка через відсутність відпочивальників перебуває у розпорядженні будівельників та ремонтників.

– Під час карантину є змога провести реставраційні, ремонтні й невеличкі будівельні роботи, – говорить Валентин Юрійович. – Наша установа має поважний вік, тому постійної уваги потребують інженерні комунікації.

Відомо, що будівництво головного корпусу велось у 1934-1935 роках у формах конструктивізму з елементами неокласицизму радянської доби. 1937-го  в будинку поселили дітей республіканців-антифашистів, привезених з Іспанії. Одразу після Другої світової тут тимчасово розмістили німецьких спеціалістів-оптиків відомої фірми «Карл Цейс». І лише 1946 року споруду перетворено на головний корпус військового санаторію, спочатку розрахованого на 106 місць.

– Як правило, відпочивальники оцінюють привабливість оздоровчої установи по комфортних номерах, низці лікувальних процедур, меню в їдальні, – продовжує Валентин Лисенко. – А всі «процедури» за лаштунками комфорту – то справа адміністрації. Будемо відвертими: тривалий час пріоритетними у бюджетуванні були приморські санаторії, тому ми через брак коштів проводили здебільшого косметичний ремонт. Труби латалися лише у випадку прориву. Ось і вирішили карантинний період присвятити заміні старих силових кабелів, труб водопостачання та застарілої сантехніки.

Основний спальний корпус теж не з молодих – 1974 рік будівництва. Модну колись радянську «поліровку» поступово змінюємо сучасними зручними меблями. Але в коридорах все ж відчувається атмосфера «совдепії».

– Не все одразу, – реагує на мій коментар Валентин Юрійович. – Нині капітально відремонтували 18 номерів, оновили санвузли, меблі, двері. Комфортніше стало освітлення кімнат, придбали нові холодильники, телевізори.

Родзинка будь-якого санаторію – його лікувально-оздоровча база, яка теж потребує постійного оновлення й удосконалення. Басейн оздоровниці відтепер має плавний спуск до води для людей з проблемами опорно-рухового апарату.

– Тут теж є невидимі оку зміни, – зауважує Лисенко. – Адже нам удалося осучаснити життєво важливі комунікації ванни басейну, які не заміняли з 1975 року. Вдосконалили і систему фільтрації. Переобладнання зазнав й кабінет-басейн із підводним витягом хребта, призначений для пацієнтів з надважкими ураженнями опорно-рухового апарату й нервової системи. Він входить в систему оздоровчих заходів для військовослужбовців, які зазнали поранень і травм під час бойових дій.

Новим обладнанням поповнився і фізіотерапевтичний блок лікувального корпусу. Деякі прилади ще навіть практично не використовували.

– Відтепер маємо сучасне обладнання лазерної терапії і електротерапії, – коментує придбання новинок начальник санаторію. – В останньому приладі скомбіновано дуже багато видів струмів, близько 20. Тут і електростимуляція, динамотерапія та  інтерференцтерапія. Цей апарат орієнтований в основному на поранених ветеранів війни і використовується для відновлення функцій м’язів після оперативних втручань. Маємо і надсучасний апарат для пасивного відновлення суглобів, в якому для кожного пацієнта підбираємо індивідуальну програму. Він теж передусім орієнтований на реабілітаційні процедури для ветеранів війни.

Завершилась імпровізована екскурсія для кореспондента АрміяInform на оновленому спортмайданчику.

– Його зручність уже випробували абітурієнти української військово-медичної академії, які на нашій базі складали вступні іспити, – зазначив Валентин Лисенко. – Є ще один приємний сюрприз для відпочивальників – 10 велосипедів, які нещодавно придбали. Тож, можна виконувати не лише пішохідні прогулянки лісом Пущі-Водиці, а й милуватися природою, крутячи педалі…

Що ж, як бачимо, карантинний період, попри відсутність відпочивальників, приніс колективу Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Пуща-Водиця» певну користь. Залишилось дочекатися дозволу на відкриття курортного сезону.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Ворог намагається компенсувати невдачі наземних операцій повітряними ударами — Наталія Гуменюк

Війська рф не припиняють терор на суходолі, де не можуть досягти помітних успіхів, які запланували, і компенсують свої невдачі повітряними ударами.

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Окупанти скинули 6 КАБів на Оріхів, понад 300 разів били по Запорізькій області

Упродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 7  населених пунктів.

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

ССО уразили ворожий танк Т-90 на Донецькому напрямку

На Донецькому напрямку під час розвідувальних дій оператори 3-го полку ССО виявили ворожий танк Т-90, який саме відпрацював по позиціях Сил оборони.

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: армія рф втратила за добу понад 900 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно становлять:

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морях немає ворожих кораблів — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морі станом на ранок вівторка ворожі кораблі відсутні.

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: понад 100 бойових зіткнень за добу, ворог тисне на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби відбулося 104 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Розвідник-опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

стрілець снайперського взводу 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область