ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Історія Міжнародних навчань «Сі Бриз» у цифрах і фактах

Навчання та тренування Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2020, 11:21

Історія багатонаціональних міжнародних навчань «Сі Бриз» бере свій початок із 1997 року, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між США й Україною, підписаного в 1993-му. За домовленістю, Україна надає для проведення навчань військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США підтримують навчання фінансово, надають поміч в техніці й обладнанні. Участь у них беруть як члени блоку НАТО, так й інші країни.

Перші навчання відбулися з 25 по 31 серпня 1997-го поблизу військово-морської бази ВМСУ в Донузлаві, АР Крим, а суходільна складова – на полігоні «Широкий лан». Тоді в командно-штабних навчаннях взяли участь 6 держав. ВМС України представляли дві бригади надводних кораблів і рота морської піхоти.

Всього з 1997 по 2019 рік проведено 17 навчань із залученням від 6 до 19 держав ‒ членів Альянсу ‒ та їхніх союзників. У навчаннях бере участь до трьох десятків надводних кораблів, 30 літаків і вертольотів, 150 одиниць автомобілів та бронетехніки, а також до трьох тисяч військових. Навчання включають морську і суходільну складову. У 1999 та 2001 роках морська фаза відбулася у Середземному морі. Якось, у 1998-му, участь в навчаннях брала і Росія, представлена трьома бойовими кораблями. У 2001 році навчання вперше проводились як оперативно-тактичні маневри з використанням у штабних процедурах керівництва з оперативної підготовки Збройних сил США. У 2007 році відбулися ювілейні навчання у рамках програми НАТО «Партнерство заради миру». У них, окрім України й США, взяли участь Азербайджан, Вірменія, Греція, Грузія, Канада, Литва, Македонія, Молдова, Німеччина, Румунія та Туреччина. 2013-го за ходом навчань вперше спостерігали представники Об’єднаних арабських еміратів, Катару, Таїланду та Лівії. У 2017 році тут уже задіяли рекордну кількість військових кораблів і катерів – 31 одиницю. У різні роки учасниками навчань були Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Італія, Іспанія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Туреччина, Швеція, Франція й Фінляндія.

Загалом під час навчань корабельні екіпажі проходять в морі близько 2500 миль, авіатори здійснюють понад 200 польотів із загальним нальотом близько 105 годин, морські піхотинці виконують 300‒400 стрибків із парашутом, половина з яких ‒ уночі, а 60 ‒ на воду, водолази проводять під водою більше 70 годин.

Цього року, через пандемію коронавірусу, навчання обмежать лише морською фазою із залученням авіації, і триватиме воно тиждень. Спілкування між керівниками та учасниками – виключно дистанційне. Церемонія відкриття запланована на 20 липня, відбуватиметься воно в форматі телефонного інтерв’ю через медіа-хаб, розташований в бельгійському Брюсселі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент України підписав законопроєкт про мобілізацію

Президент України підписав законопроєкт про мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію. 

Командувач ВМС ЗСУ обговорив з міністром закордонних справ Норвегії безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Командувач ВМС ЗСУ обговорив з міністром закордонних справ Норвегії безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

В Одесі командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа обговорив з міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде та представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні, зокрема питання мінної небезпеки в Чорному морі, спричиненої російською агресією.

Голова парламенту закликав президента ПАРЄ посилити обороноздатність України

Голова парламенту закликав президента ПАРЄ посилити обороноздатність України

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Стразбурзі зустрівся з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорусом Русопулосом.

На Харківщині ворог атакував КАБом поштове відділення: поранено двоє людей

На Харківщині ворог атакував КАБом поштове відділення: поранено двоє людей

Окупанти обстріляли селище Золочів Богодухівського району Харківської області.

Міноборони розповіло про реформу фінансового контролю

Міноборони розповіло про реформу фінансового контролю

В оборонному відомстві хочуть залучити найкращі світові практики в реформу фінансового контролю.

Литва та оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Литва та оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Сьогодні, 16 квітня, Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який закладає основу будівництва на території країни заводу з виробництва артилерійських боєприпасів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 30000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Оператор відділення автоматизації

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Фельдшер

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Медсестра в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква