ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Десанту і бригаді – вірний: випускник Національної академії сухопутних військ втретє йде служити до десантної бригади у Львові

Life story Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Липня 2020, 19:54

Рефлекс лейтенанта в перший день у військовій частині який?! Більше слухати, говорити, коли запитають, вертіти головою на 360 градусів і, наче губка воду, всмоктувати інформацію про підрозділ, де йому випала честь служити. Нове місце і обстановка потребують певної адаптації. Однак існують і винятки, що заперечують зміст відомої української приказки про «двічі в одну річку не ввійдеш». Ще й як… і навіть не двічі, а тричі.

Один із новоприбулих цьогорічних випускників Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного лейтенант Дмитро Павлюк служитиме у львівській окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗС України вже… втретє!

Вперше поріг КПП військової частини уродженець Нововолинська перетнув у 2009 році як солдат строкової служби.

– Відслужив. Тоді бригада була ще аеромобільним полком. Звільнився. Рік побув удома. А вже у 2011-му повернувся сюди вдруге, уклавши контракт, – розповідає лейтенант Дмитро Павлюк.

На контракті дослужився до старшини – головного сержанта десантно-штурмового підрозділу. Як усі львівські десантники, брав участь в АТО з перших днів його проведення, зокрема в боях за Луганський аеропорт.

Парадний однострій військового прикрашають нагороди: відомчий нагрудний знак «За зразкову службу», відзнака Президента України «За участь в АТО», хрест «За оборону Луганського аеропорту» тощо. Загалом на передовій провів два роки – з 2014-го по 2016-й. А згодом вступив до Національної академії сухопутних військ на факультет підготовки фахівців морально-психологічного забезпечення військ. Розповідає, що свідомо обрав фах не офіцера-командника, а фахівця по роботі з особовим складом. Пояснює, що так було більше шансів повернутися до рідної військової частини. До того ж знає не з чуток, що офіцери, які повинні мотивувати та налаштовувати солдатів на виконання обов’язків, потрібні. Особливо в десанті, який завжди на вістрі бойових подій.

На відміну від колег-лейтенантів, у перший день на службі почувається комфортно й упевнено. Знає, куди прийшов, які вимоги та пріоритети у військовому колективі. Та й знайомих облич, особливо серед офіцерів частини, зустрів чимало. Вони ж вітають його з поверненням додому.

Продумав лейтенант Дмитро Павлюк і стратегію щодо першого спілкування з підлеглими в підрозділі, куди отримав розподіл.

– Відрекомендуюсь і скажу просто: я – один із вас! Як кажуть, повернувся після невеличкої перерви, тому не витрачатиму час на вживання в роль. Пріоритети – національно-патріотичне виховання, психологія солдата. Цього добре навчили у стінах Національної академії. Використовуватиму набуті знання на практиці, – говорить він.

Лейтенант Дмитро Павлюк почувається впевнено. У свої 29 років здолав уже досить значний і тернистий військовий шлях. І вмотивовано готовий продовжувати його в частині, яка давно стала другою родиною. Батьки підтримують і пишаються сином, адже він у родині перший, хто свідомо робить військову кар’єру!

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сотню атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Бійці 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

На півдні за добу зафіксували проліт 64 розвідувальних БПЛА

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Інспектор-кінолог

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Командир автомобільного взводу

від 24000 до 54000 грн

Черкаси, Черкаська область

Інструктор з зв’язку

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Технік служби захисту інформації

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область