ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цього дня шість років тому українські захисники звільнили Авдіївку

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Липня 2020, 12:25

30 липня 2014 року військовослужбовці 2-ї батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом із бійцями «Правого сектора» звільнили місто Авдіївка, яке утримували військові формування, підконтрольні Російській Федерації з квітня 2014 року.

Для ворога цей рубіж був надзвичайно важливий, адже Авдіївка – частина донецько-макіївської агломерації, і позиції навколо неї дозволяють контролювати північні околиці Донецька і Ясинуватої, південні околиці Горлівки, а також швидкісну трасу «Донецьк – Горлівка». Також тут працює один із найбільших коксохімів у Європі – Авдіївський коксохімічний завод.

Як саме відбувалась операція, згадує безпосередній учасник подій Кирило Недря, в минулому – заступник командира 5-ї механізованої роти:

«28 липня у першій половині дня відбулася нарада, після чого ми вирушили в напрямку Авдіївки. Наша група обійшла ворога і атакувала його з боку об’їзної, вийшла на блокпост в районі дев’ятиповерхівки. Збили блокпости, вийшли на рубіж поблизу розважального комплексу «Царське полювання» і закріпилися.

Наступного дня, 29 липня, підійшло підкріплення з нашої 93-ї бригади і бійці «Правого сектора», разом з якими повністю звільнили місто. Велику роль у цій операції зіграв фарт, удача…

Ворог заспокоївся і розслабився, вирішивши, що все вже закінчилося. Але тут в атаку пішли ми, і несподівано вибили противника. Слід зазначити, що хоча бойовики й вели щільний вогонь, а деякі БМП отримали по дві гранати з РПГ, обійшлося без втрат».

Звільнення Авдіївки

Чотири роки тому 56 піхотинців п'ятої роти 93 бригади за підтримки бійців Правого сектору, трьох танків та п'яти БМП-2 звільнили від окупантів місто Авдіївку.Як це було згадує безпосередній учасник подій Kirill Nedrya, в минулому – заступник командира 5 механізованої роти:"28 липня у першій половині дня відбулася нарада, після чого ми вирушили в напрямку Авдіївки. Наша група обійшла ворога і атакувала його з боку об'їзної, вийшла на блокпост в районі дев'ятиповерхівки. Збили блокпости, вийшли на рубіж поблизу розважального комплексу «Царське полювання» і закріпилися.Наступного дня, 29 липня 2014 року, підійшло підкріплення з нашої 93-ї бригади і бійці «Правого сектора», разом з якими повністю звільнили місто.Велику роль у цій операції зіграв фарт, удача… Ворог заспокоївся і розслабився, вирішивши, що все вже закінчилося. Але тут в атаку пішли ми, і несподівано вибили противника. Слід зазначити, що хоча бойовики і вели щільний вогонь, а деякі БМП отримали по дві гранати з РПГ, обійшлося без втрат".Слава воїнам – захисникам і визволителям України!Відео – Snezha SV #93бригада #ХолоднийЯр #Авдіївка #війна #Герої

Опубліковано 93-тя ОМБр Холодний Яр Неділя, 29 липня 2018 р.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник гранатометника

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Сапер у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кропивницький

Старобільський РТЦК та СП

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623