ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому для військового знати англійську корисно? Розповідають курсанти ВІКНУ

Вишкіл Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2020, 17:22

АрміяInform розпочинає серію матеріалів про те, які переваги дає вивчення іноземної мови військовослужбовцям.

Цього разу кореспондентка АрміяInform – курсантка 3 курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка – поділилася власним досвідом використання англійської мови в повсякденному житті в Україні та за кордоном. Далі пряма мова автора.

Про важливість вивчення англійської мови нам розповідали зі школи. Серед дитячих спогадів про підготовку до численних олімпіад і конкурсів залишилися тільки випадки ситуативної допомоги іноземцям: підказати дорогу на вулиці чи в громадському транспорті – та й годі. Хоча про один випадок застосування мови розповісти є сенс.

Одного з членів моєї родини відправили на зустріч до американських делегатів без перекладача. Як розумієте, «зв’язківцем» у той день довелося бути мені. На щастя, один з американців володів російською на початковому рівні, тому найбільш серйозні та смішні питання розуміли всі. Але саме та зустріч переконала мене – вчити англійську потрібно.

Вивчення англійської потребує великих зусиль, попри те, що усміхнене обличчя з реклами курсів обіцяє миттєвий результат. Справді, з граматикою ще можна миритися, але на вивчення сукупності незрозумілих слів, що несуть сакральне значення – ідіом – іноді не вистачає терпіння. Здавалося, після того, як складу тести зовнішнього незалежного оцінювання та вступлю до омріяного навчального закладу, англійська мова відійде з мого життя. Однак, у Збройних Силах розпочалася активна фаза інтеграції в НАТО, а отже, зроблено акцент на вивчення англійської.

 

У Військовому інституті часто відбуваються семінари, конференції з представниками країн Північноатлантичного альянсу. Значною подією стало проведення конкурсного відбору в рамках програми «Еразмус+» для поїздки курсантів за кордон. Ми змагалися за чотири місця на навчання у Військовій академії імені Георгія Раковського у Софії (Болгарія).

Згодом оголосили результати конкурсу. І ось я вперше на борту літака – вирушила до перлини Балканського півострова.

Вже в аеропорту Софії стало зрозуміло, що схожість болгарської та української мов невелика. Тому з офіцерами і молоддю ми спілкувалися англійською, а до старшого покоління зверталися російською.

Навчання у Військовій академії імені Георгія Раковського відбувалося виключно англійською. До речі, цікавим методом – спочатку вивчали одну дисципліну, з неї складали іспит, залік. І в такому порядку поступово виконували навчальний план.

З нами також навчалися представники Румунії. Шукати подібних словоформ української й румунської мови не хотілося, жестами спілкуватися – не варіант. Тому в робочих і побутових моментах допомагала англійська. З однією дівчиною настільки потоваришували, що вона захотіла побувати в Києві. Завдяки нашому спілкуванню вона захопилася Україною – обіцяє навідатися після карантину.

Чимало знайомств відбулося під час міжнародної конференції в академії. Досі підтримую комунікацію з представниками Китаю та Італії, а колеги з Болгарії подеколи допомагають мені порадою під час написання журналістських матеріалів.

Здавалося б, після повернення на Батьківщину епопея з англійською закінчиться. А втім, навпаки, зацікавленість у мові зростає. Зокрема, із заявою Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака про плани зробити володіння англійською обов’язковою для офіцерів з 2025 року. Тому розумію: попереду нові програми, можливості й шанси – побачити, почути, поговорити. Далі буде…

Читайте нас у Facebook
Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Північноатлантичний альянс та Україна продовжують розширювати співпрацю, попри російську агресію і всі спроби ворога дискредитувати цю роботу.

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Нещодавно АрміяInform повідомляла про тест-драйв першого українського багі, який вже відправився на фронт. Команда благодійного фонду Алли Мартинюк розробила нову і покращену версію багі.

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Сапер військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 3078 НГУ

Лікар сімейної медицини

від 23000 до 23000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Оператор протитанкового озброєння у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Помічник гранатометника

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ