ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Bloomberg: Британія збільшує тиск на Росію, намагаючись стати глобальною силою після Brexit

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Липня 2020, 9:45

Велика Британія посилює свою критику на адресу Росії та Китаю, намагаючись знайти своє місце у світі після виходу з Євросоюзу. Китайський посол у Лондоні застеріг про «наслідки», якщо британська сторона буде ставитися до його країни як до «ворожої» сили на тлі справ, пов’язаних з Гонконгом і компанією Huawei. Про це пише УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Водночас чиновники Росії очолили список людей, на яких розповсюджуються британські санкції за порушення прав людини. І Кремль уже погрожує відповісти на це, — пише Bloomberg. «Тоді, як ми розробляємо нове динамічне бачення для по-справжньому глобальної Британії, цей уряд абсолютно рішучий у перетворенні Об’єднаного Королівства в ще сильнішу силу добра у світі», — сказав міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб у парламенті, оголошуючи про запровадження санкцій для списку громадян Росії.

Він пообіцяв «підтримувати вогонь свободи для тих хоробрих душ, які досі страждають у дуже темних закутках світу». Оголошення про запровадження адресних санкцій проти 49 людей та організацій за порушення прав людини одразу ж дало поштовх закликам з боку високопоставлених чиновників Консервативної партії прем’єр-міністра Бориса Джонсона запровадити аналогічні обмеження і проти Китаю.

«Ці вимоги вказують на напругу в Великій Британії в той час, як вона намагається укласти торговельні угоди по всьому світу після Brexit і при цьому виставити себе борцем за свободу», — йдеться в статті. Лондон нині будує власний режим санкцій після своєї відмови від членства в Євросоюзі у січні. Для Джонсона труднощі полягають в тому, що потрібно балансувати між його бажанням придушити міжнародні порушення й при цьому не наразити Велику Британію на потенційну відповідь з боку країн під британськими санкціями. «Майбутнє Британії в тому, щоб балансувати між різними інтересами й деякими важкими виборами», — сказав консерватор і голова парламентського комітету із закордонних справ Том Тугендхет.

«Але щоб пройти цей шлях, ми повинні пам’ятати про найголовніше та дотримуватися наших ключових переконань, а саме верховенства закону», — додав він. Тугендхет приєднався до колишнього лідера консерваторів Аяна Дункана Сміта у вимозі поширити на Китай санкції, які нині націлені проти Росії, Саудівської Аравії, М’янми та Північної Кореї. Зокрема вони вважають, що китайських чиновників потрібно покарати за придушення протестів у Гонконгу й порушення прав мусульманської меншини уйгурців у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

Деякі британські депутати наполягають на тому, щоб включити в санкційний список голову адміністрації Гонконгу Керрі Лам. Рааб не виключив, що Лондон внесе громадян Китаю до «чорного списку», додавши, що робота над наступним пакетом санкцій вже триває. Ескалація напруги відбулася на тлі рішення Британії виключити Huawei з проєкту побудови мережі 5G в королівстві. Посол Китаю в Лондоні Лю Сяомін розкритикував це рішення й звинуватив Британію в наслідуванні позиції США проти китайської технологічної компанії. Крім того, минулого тижня Джонсон запропонував спрощену процедуру надання британського громадянства трьом мільйонам жителів Гонконгу.

«Ми хочемо бути вашим другом, ми хочемо бути партнером. Але, якщо ви хочете зробити з Китаю ворога, матимете наслідки. Якщо ви танцюєте під дудку інших країн, як ви можете називати себе Великою Британією?», — сказав Лю. Зі свого б оку Росія назвала рішення Британії покарати російських суддів і прокурорів за порушення прав людини «атакою» проти судової незалежності. «Росія зберігає за собою право відповісти на недружнє рішення Великої Британії на основі взаємності. Це не покращить російсько-британські відносини», — заявили в посольстві РФ у Лондоні.

Читайте нас в Telegram
росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор засобів РЕБ, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Лікар, військовослужбовець

від 28000 до 78000 грн

Болград, Одеська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго