ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Безпосередньої загрози агресії щодо можливого нападу РФ на Херсонську область нині не спостерігається ‒ Сергій Наєв

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 10 Липня 2020, 10:03

«Уздовж адміністративного кордону між Херсонською областю та Автономною Республікою Крим поки немає ударного угруповання російських військ, усі підрозділи перебувають в пунктах постійної дислокації». Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1 + 1» розповів командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Збройні Сили України посилили всі види розвідки

«Стан справ на Таврійському напрямку такий, що Збройними Силами України посилені всі види розвідки. Також у посиленому режимі ведеться розвідка всіма органами України, які мають на це повноваження. Щодня видобувають відомості про Збройні сили Російської Федерації на півострові, на тимчасово окупованій території, і надають керівництву ЗС України. Їх аналізують, чітко відстежують до деталей: стан, становище тих підрозділів, які розташовані на тимчасово окупованій території в Криму, дії щодо нашого Північно-Кримського каналу. Повністю відстежують ситуацію щодо можливості перекидання додаткових сил і засобів на півострів із територіальної частини РФ. І нинішній стан такий, що поки ворог не підготував наступальне ударне угруповання. Його підрозділи перебувають у пунктах постійної дислокації», – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він також поінформував, що уздовж адмінкордону між Херсонською областю і АР Крим знаходиться невелика кількість підрозділів Збройних сил РФ, які спостерігають за нашими військовими, дислокованими на Херсонщині.

За його словами, повністю відстежують ситуацію щодо можливості перекидання додаткових сил і засобів на півострів із РФ.

За словами Сергія Наєва, нині безпосередніх загроз щодо наступу Збройних сил РФ на Херсонську область «не виявлено і не встановлено».

«Українські військовослужбовці розглядають кілька можливих сценаріїв вторгнення Росії в Україну на різних частинах кордону, навіть одночасно»

Також у цьому ефірі генерал-лейтенант Сергій Наєв зауважив: «Збройні Сили України розглядають кілька сценаріїв по всьому периметру кордону з Російською Федерацією, а також тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей та Криму. Ми розглядаємо дії, коли така загроза буде з кількох напрямків одночасно. Відповідні органи військового управління ЗС України, зокрема командування Об’єднаних сил ЗСУ, яке я очолюю, постійно готуються до адекватних дій у відповідь».

Командувач Об’єднаних сил зазначив: «Наше завдання – стримати агресора, а у випадку переходу його до відкритої агресії – відбити наступ і не дати ступити ворожому чоботу на українську землю. Усе робимо для того, щоби наші дії були ефективні, якісно підготовлені. На цей час безпосередніх загроз агресії з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим відносно Херсонської області тих об’єктів і того угруповання, які перебувають на цій території, нами не встановлено».

«Сухопутне угруповання складається з двох бригад і одного батальйону»

«На окупованому півострові перебуває 32,5 тис. солдатів РФ, із них 11,5 тис. ‒ сухопутне угруповання. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у ефірі ток-шоу «Право на владу».

За його словами, нині на території окупованого Криму знаходяться 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 вертольоти, 63 літаки, 684 одиниць військової техніки, 32 500 російських військовослужбовців. Із них 11,5 тис. військових – сухопутне угруповання.

«Так, ці відомості відповідають дійсності. Хочу додати, що саме сухопутне угруповання становить 11,5 тис. осіб. Йдеться про увесь склад (32,5 тис. російських військових) на тимчасово окупованій території, туди входять і Військово-Морські сили РФ, а також сили й засоби протиповітряної оборони. Безпосередньо сухопутне угруповання складається з двох бригад і одного батальйону», – підкреслив генерал-лейтенант.

«Деякі боєприпаси вважаються дефіцитними, однак їх постачають»

Також Сергій Наєв уточнив: «Попри відсутність власного виробництва, українські військові достатньо забезпечені більшістю необхідних для ведення бойових дій на Донбасі боєприпасів».

Він зазначив, що питання забезпечення набоями стосується як операції Об’єднаних сил на терені Донецької й Луганської областей, так і угруповання військ, яке діє на Таврійському напрямку.

«Що стосується набоїв до стрілецької зброї – цих набоїв нам вистачить на багато часу. Щодо артилерійських боєприпасів, їх також вистачає, як до танків, так і до бойових машин піхоти», – запевнив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас окремі боєприпаси, за його словами, вважаються дефіцитними, оскільки їхня кількість не відповідає потребам військових для ведення поточних бойових дій на Донбасі.

«Таке дійсно є. Але відповідні закупівлі Міністерством оборони України здійснює у відповідних партнерів, і їх постачають, – зазначив командувач ОС.

«Я не є фахівець Міноборони, я знаю, як командувач, який здійснює управління застосуванням, що для ведення бойових дій вистачає. Я відповідаю за свої слова», – додав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Кінолог

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201