ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як минув перший рік служби лейтенанта Артема Євсеєва

Life story
Прочитаєте за: 4 хв. 30 Червня 2020, 20:37

Ми вже писали про цього офіцера на сторінках АрміяInform. Торік Артем Євсеєв закінчив Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ). Спочатку не міг дочекатися, коли потрапить до своєї бригади, довго звикав до лейтенантських погонів.

Артем не був звичайним випускником ВІТІ, адже до вишу вже служив молодшим сержантом, пройшов АТО у важкому 2014 році. Словом, про армію та війну знав не з чужих розповідей…

Минув рік, і кореспондент АрміяInform вирішив дізнатись, як живе та служить герой його торішнього матеріалу.

Поговорили про родину лейтенанта, про те, як вони влаштувались на новому місці, а також про перші труднощі – куди ж без них.

Одразу вибув до ООС, навіть не встиг із сусідами познайомитися

− Ми приїхали до військової частини. Нам виділили двокімнатну квартиру в гуртожитку. Дві кімнати – тому, що я з дружиною і дитиною. Після цього майже одразу вибув у район ООС. І ось тепер тільки повернувся, − розповідає Артем Євсеєв, офіцер окремої мотопіхотної бригади Сухопутних Військ ЗС України.

За його словами, 28 липня 2019 року стало першим робочим днем на новому місці служби.

– Перший, із ким познайомився, був командир моєї бригадно-артилерійської групи (БрАГ. – Ред.). Також побачився в бригаді з хлопцями з ВІТІ. Вони почали на два роки раніше, тому розповіли, як тут йде служба. Одного з них я якраз змінив на посаді… Коли вийшов із відпустки начальник артилерії, то і з ним познайомився. Моя штатна посада – командир взводу управління БрАГ, – розповідає Артем.

Лейтенант каже, що гуртожиток, у якому з родиною оселився, розташований поруч із частиною.

– Я прожив там тільки три тижні перед вибуттям на передову. Не встиг навіть із сусідами познайомитися. Спочатку був на полігоні, потім – на Сході. Дружині доводилося з усіма налагоджувати стосунки. Нині повернувся й починаю теж з усіма знайомитися, дружина допомагає в цьому. Щоправда, з деякими сусідами-офіцерами я знайшов спільну мову ще на Сході, – додає офіцер.

Дружина в мене фізик, і за її фахом тут роботи немає

– Нам виділили житло в гуртожитку. Платити треба тільки за комунальні. Але все одно поки важкувато, бо потрібно усе в квартиру купити… Уже придбали диван, холодильник, пральну машину, стіл, стільці. Наступне, що плануємо, – шафа. Розуміємо, спочатку буде нелегко, поки обставимо оселю. І покупки в нас такі, що з однієї зарплати не завжди можна придбати, адже жити на щось ще треба, – ділиться роздумами Артем.

Мова заходить про дружину.

– Дружина нині не працює. У нашому місті дуже важко цивільній людині знайти роботу. Є варіанти, де платили б 2−2,5 тисячі гривень. Але я сказав, що немає сенсу за таку зарплату цілий місяць працювати… Дружина у мене фізик, і за її фахом тут роботи немає. І їй би бажано роботу з гнучким графіком, бо в нас маленька дитина, яку потрібно вранці до садочка відводити, після обіду забирати…

Далі говоримо про плани офіцера.

– У мене посада «старлейська»… Що буде далі? Не люблю наперед загадувати, адже тільки вибудуєш якісь плани, як воно потім все повернеться в інший бік. Коли отримаю старшого лейтенанта, вже думатиму про іншу посаду – капітанську, щоб було зростання кар’єрне.

Із ООС повертаєшся і знаєш, що родина тебе чекає. Від того ще більше хочеться додому

Доньці офіцера у вересні виповниться 4 роки.

-Як переїхали сюди, до дитсадочка вона одразу почала ходити, це недалеко від нас. Щойно оголосили карантин, вже лишалися вдома. Нині садочки відновили роботу, але дитину туди не водимо. Із вересня плануємо… Як тільки до ООС поїхав, дочка постійно запитувала в дружини: «Де тато? Де він?» Вона пояснювала: тато поїхав далеко на службу. Минуло 2−3 місяці, і коли в доньки хтось запитував, де тато, вона відповідала: «Тато на роботі, далеко-далеко», − розповідає лейтенант.

Артем усміхається, згадуючи, якою задоволеною була дитина, коли він повернувся зі Сходу.

− Донька досі від мене «не відлипає». Усе робить з татом − купається, гуляє. Мама вже не потрібна (сміється. − Ред.). Коли в тебе є сім’я − це дуже важливо. От повертаєшся і знаєш, що родина тебе чекає. Від того ще більше хочеться додому.

Фото – з особистого архіву Артема Євсеєва

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Командир відділення у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Начальник медичного пункту в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ