ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військова академія (м. Одеса): які спеціальності мають найбільший попит?

Важливо
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Червня 2020, 10:52

АрміяInform продовжує розповідати про цьогорічну вступну кампанію у  вищі військові навчальні заклади. На цей раз ми поспілкувалися з відповідальним секретарем приймальної комісії Військової академії (м. Одеса) підполковником В’ячеславом Ярмолінцем.

Офіцер повідомив, що цього року термін подачі документів у приймальну комісію продовжено на один місяць — до 1 серпня, а вступні випробування відбудуться з 1 по 18 серпня. Але ці терміни не є остаточними, адже все залежатиме від епідеміологічної ситуації в державі.

— Вступ до навчального закладу здійснюється за рейтинговою системою. Рейтинговий бал вступника складається з суми трьох оцінок з предметів Зовнішнього незалежного оцінювання та середнього бала документа про повну загальну середню освіту. Отже, вступник прибуває на вступні випробування вже з «готовим рейтинговим балом», — розповідає підполковник Ярмолінець.

За його словами, програма вступних випробувань дуже проста. Вона включає психологічне обстеження, завершальний медичний огляд та оцінку рівня фізичної підготовленості. Такі випробування проводяться, аби виявити відповідність психофізіологічних характеристик вступника до вимог відповідної військової спеціальності й спрогнозувати професійну придатність до успішного навчання у Військовій академії, а надалі — в проходженні військової служби на офіцерських посадах.

Абітурієнти під час оцінки рівня фізпідготовки перевіряються за трьома вправами: підтягування на перекладині, біг на 100 м та біг на 3 км. У дівчат нормативи трохи інші. Вони здаватимуть комплексну силову вправу (згинання-розгинання тулуба та згинання-розгинання рук в упорі лежачи), біг на 100 м та біг на 1 км.

— Традиційно найбільший конкурс проводиться на так звані бойові спеціальності. Вступники найчастіше обирають управління діями підрозділів десантно-штурмових військ, морської піхоти, військової розвідки та спеціального призначення, — зазначив відповідальний секретар приймальної комісії.

Але підполковник Ярмолінець просить абітурієнтів звернути увагу й на інші спеціальності, зокрема, «Автомобілі та автомобільне господарство» або «Експлуатація та ремонт ракетно-артилерійського озброєння».

Також Ярмолінець нагадав, що під час вступу до військового вишу окремі категорії громадян мають певні переваги. Зокрема це: учасники бойових дій; діти, батьки (один із батьків) яких загинули або померли у районі проведення АТО/ООС; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають особливі права під час конкурсу  на навчання у виші.

Інша категорія осіб, яким надається право на першочергове зарахування це: діти учасників бойових дій з-поміж осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в районі АТО/ООС; діти учасників бойових дій на території інших держав; особи, які є внутрішньо переміщеними особами; шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш ніж три роки, а також особи, батьки яких є шахтарями та які мають стаж підземної роботи не менш ніж 15 років; члени збірних команд України – учасників міжнародних олімпіад.

З повним переліком правил прийому до Військової академії (м. Одеса) можна ознайомитись за посиланням:

http://vaodesa.mil.gov.ua/2012-01-26-18-09-05/admissionsrules.html

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Фотограф, Відео монтаж, Прес-служба, Медіа

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО

Пожежний, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476