ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Усі випускники Харківського університету Повітряних Сил захищають дипломи англійською

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Червня 2020, 9:51

На сьогодні це необов’язкова вимога. Це рішення самих курсантів випускного курсу. В усіх майбутніх офіцерів рівень знань з англійської мови не нижчий за СМР-2.

— Знати англійську — це круто, корисно в житті та є запорукою просування службовими сходинками, — так вважає цьогорічна випускниця Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба старший солдат Марія Азізова.

Дівчина, як і всі інші 600 хлопців і дівчат, під час фінальних іспитів, що нині тривають у ХНУПСі, захищала магістерську роботу англійською мовою і в підсумку почула від екзаменаторів: Five!

За словами заступника начальника університету з навчальної роботи полковника Костянтина Васюти, протягом декількох останніх років у видовому виші знання іноземної мови переведено з категорії «престижно» до рівня «обов’язково».

— 100 % цьогорічних наших випускників захищають свої магістерські роботи англійською мовою. До речі, наші старші начальники не вимагають цього. Та й в інших відомчих вишах ситуація із захистом дипломів іноземною інша. Просто серед наших курсантів саме таке, так би мовити, дуже поважне ставлення до іноземної, — пояснив полковник.

Протягом п’яти років майбутні льотчики, вартові неба та фахівці з інших військових спеціальностей провели чимало часу на кафедрі іноземних мов. Окрім планових занять, там було організовано низку факультативних чи різного масштабу олімпіад. Усе це посприяло кращому засвоєнню хлопцями та дівчатами мов європейських країн.

— З кожною групою курсантів викладачі англійської вивчали специфіку їхнього роду військ. А під час підготовки до захисту магістерських робіт надали випускникам усіляку допомогу. І це, як бачимо, дало добрі результати, — розповідає завідувач кафедри іноземних мов Інна Ребрій. — Додам, що в усіх випускників університету рівень знань з англійської мови на рівні СМР-2.

Відмінне знання іноземної посприяло й тому, що курсантська команда університету здобула перше місце у Другому національному оборонному хакатоні TIDE Hackathon 2019, організованому Генеральним штабом Збройних Сил України сумісно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine за підтримки НАТО. А 16-20 лютого цього року команда університету взяла участь у TIDE Hackathon 2020 у німецькому місті Мюнхен та продемонструвала добрі знання з програмування НАТО. В обох випадках курсанти вільно спілкувалися англійською та змогли перейняти чимало досвіду від закордонних колег.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець-зенітник в ППО, військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Офіцер групи логістики

від 29000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ