ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російський агітпроп побачив у протестах у США… «кольорову революцію»

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Червня 2020, 10:47

Огляд дезінформації за минулий тиждень, проведений East Stratcom, відкрив чергову цинічну брехню прокремлівських ЗМІ щодо протестів расової несправедливості, охопивших Америку та весь світ. Зусилля російських державних засобів масової інформації та прокремлівських організацій щодо використання ситуації для досягнення власних політичних цілей як на міжнародному, так і на внутрішньому рівні, показали виразний контраст у висвітленні цих подій для західної та російськомовної аудиторій. Російський агітпром активно інструментує кризу США для просування бажаних наративів, які мають антиліберальний та антизахідний характер.

Кілька російських інформаційних кампаній намагаються пов’язувати протести з передбачуваною схильністю Америки до розпалення «кольорових революцій» та втручання у справи інших країн.

Наприклад, поширювалося твердження, що протести «надзвичайно нагадують техніку кольорової революції» та «генеральну репетицію» Помаранчевої революції в Україні. Навіть просовувалась ідея, що США готували та готують людей в різних куточках світу. Добре відомо, що сила народної мобілізації – один із найбільших політичних страхів Кремля щодо стабільності режиму, з огляду на тенденцію громадянських революцій проти схильних до корупції режимів у пострадянських країнах. Як результат, прокремлівські ЗМІ мають звичку припускати, що демонстрації будь-де, будь-якого типу, мають бути організовані зловмисними сторонніми силами. Нинішні заворушення в США не є винятком. Отож, винуватці яких пропонують: «правлячі еліти Америки», глобалістичні корпорації, Демократична партія США, що прагне отримати вплив перед майбутніми президентськими виборами і, звичайно, Джордж Сорос, який в змові з демократами нібито заохочує заворушення і погроми з боку чорного населення та намагається запобігти переобранню Трампа. Загалом Сорос у прокремлівській дезінформації – один із найпопулярніший шахраїв. Усе через його благодійну роботу та просування демократії та вільних ринків. Представляючи його як підбурювача нинішніх акцій протесту в США, прокремлівські ЗМІ також активно просувають повідомлення закордоном  про те, що Фонд «Відкритого суспільства Сороса» має бути заборонений.

Інші випадки дезінформації, які зафіксувано минулого тижня, стосувалися посилення різноманітних зображень США як країни, яка перебуває на межі краху, через насування «громадянської війни». Наприклад, російський Sputnik стверджував, що доля США поставлена  на карту завдяки «політичній грі», яка визначає громадянську війну, мета якої – перешкодити переобранню Трампа. Інші «запальні» повідомлення включали твердження, що «чорні вчиняють 80% злочинів у США», що «в Америці є вибір між расизмом і анархією», і що «дітей на Заході вчать боятися і ненавидіти поліцію».

Нарешті, прокремлівські ЗМІ ніколи не пропускають можливості «вкусити» Україну. Цього разу американських протестувальників вони порівняли з неіснуючими нацистами в Україні, а Президенту Зеленському рекомендувалося використовувати сучасний хаос для забезпечення незалежності України від США.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В, С у штурмову роту

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Охоронник

від 43000 до 48000 грн

Київ

Служба безпеки України

Тракторист, машиніст екскаватора

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Командир взводу

від 24000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Оператор БПЛА, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ