ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Підсумки тижня ОВТ: Нові «Паладини» у військах, контракт на 4000 вантажівок для Бундесверу та сербська M-20 MRAP

Лонгрід
Прочитаєте за: 7 хв. 20 Червня 2020, 11:52

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших новин у галузі за останній тиждень.

Нова сербська M-20 MRAP та серійний випуск BOV M16 Miloš

Республіка Сербія поступово відроджує свій ВПК. Після показу модернізованного основного бойового танка M-84, 17 червня 2020 року відбулась презентація нової бойової броньованої машини M-20 MRAP 6×6 за участі вищого військового керівництва країни.

Це броньована машина класу MRAP (англ. − MineResistantAmbushProtected, клас броньованих військових автомобілів, розроблених для захисту екіпажу від підриву на саморобних вибухових пристроях, мінах та від засідок (стрілецької зброї)) з колісною формулою 6х6 і виконана на платформі нового сербської 8-тонної військової вантажівки ФАП 2228 (6х6), яка зі свого боку базується на компонентах Mercedes-Benz.

Машина оснащена німецькими дизельним двигуном Mercedes OM 906 (потужністю 300 к.с.) і автоматичною трансмісією ZF. Місткість М-20 − 12 осіб, включно з трьома членами екіпажу. Представлений зразок має броньовану турель з 12,7-мм кулеметом.

Днями Сербія запустила у виробництво іншу нову бронемашину. Так, компанія Yugoimport SDPR відкрила завод, на якому налагодять виробництво колісного панцирника BOV M16 Miloš.

Він має повну бойову масу 12-14 т (залежно від конфігурації). Довжина BOV M16 Miloš – 5,48 м, ширина – 2,48 м, висота – 2,3 м. Місткість – вісім чоловік, із яких четверо розміщуються в основний кабіні, а ще четверо – в десантному відділенні з кормовою рампою. Бронекорпус – несучий з впровадженням протимінного захисту, включаючи V-подібне днище.

Машина має дизель Cummins ISB 300 потужністю 300 к.с., поєднаний із шестишвидкісною автоматичною трансмісією Allison 3500SP. Швидкість по шосе – до 110 км/год, запас ходу – до 500 км. Представлений на IDEX − 2017 перший прототип BOV M16 Miloš оснащувався дистанційно керованим бойовим модулем М15 із 12,7-мм кулеметом.

BOV M16 Miloš можна виконати у варіантах командної машини різних типів, швидкої меддопомоги, протитанкового автомобіля (з протитанковим ракетним комплексом) та авто артилерійської розвідки чи командної машини артилерійської батареї.

Єгипет купує італійські бойові кораблі

Італійський флот залишиться без двох фрегатів типу FREMM, адже міноборони Італії схвалило продаж Єгипту цих кораблів, збудованих для італійських ВМС.

Кораблі Spartaco Schergat і Emilio Bianchi, спущені на воду торік у січні та у січні 2020-го, є завершальними в десятці фрегатів типу FREMM, запланованих до будівництва для ВМС Італії. Вартість контракту орієнтовно – €1,2 млрд. ВМС Єгипту вже мають один фрегат типу FREMM під назвою Tahya Misr. Його отримали за аналогічною схемою – збудований для ВМС Італії корабель, проданий на завершальній стадії спорудження.

Фрегати типу FREMM (Fregata multi-missione, багатоцільовий) є італо-французької розробкою. Усього заплановано збудувати 20 фрегатів цього типу: 8 – для Франції, 10 – для Італії, по одному кораблю для Марокко і Єгипту. Вони призначені для протичовнової та протиповітряної оборони, знищення надводних кораблів, нанесення ударів по наземних об’єктах противника. Фрегати типу FREMM мають високу бойову ефективність, відносну легкість в обслуговуванні й можливості модернізації. Максимальна швидкість корабля − 27 вузлів (50 км/год). Для протичовнових операцій передбачено малошумний режим руху за допомогою електромоторів. Довжина кожного з фрегатів − 144 м, ширина – 19,7 м, екіпаж − 200 осіб.

Новий «Паладин» уже у військах

Армія США отримала на озброєння нову версію самохідної гаубиці M109 Paladin.

«Найсмертоносніша бойова бригада на планеті Земля стала ще смертоноснішою за допомогою новітньої версії самохідної 155-мм гаубиці Paladin. 2-й батальйон 82-го польового артилерійського полку отримав перші М109А7», – повідомила пресслужба підрозділу на офіційному акаунті в Facebook.

Закупівля нових гаубиць для ЗС США триває в межах програми Paladin Integrated Management (PIM). Компанія-підрядник BAE Systems розробила для американської армії нову модифікацію M109 Paladin, що отримала позначення A7. Зовні вона мало чим відрізняється від попередниці А6, але всередині це принципово нова машина.

За словами розробників, САУ M109A7 Paladin оснащена принципово новою електронікою і системою електроживлення. Крім того, в цій версії гаубиці усунені раніше виявлені недоліки ненадійної автоматичної системи пожежогасіння тощо.

The most lethal brigade combat team on planet Earth just became more lethal with the U.S. Army newest version of the Paladin self-propelled 155mm howitzer. 2nd Battalion 82nd Field Artillery Regiment took possession of the M109A7 yesterday.#modernization #LethalReadyResilient #WeAreGREYWOLF

Опубліковано 3rd Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division Четвер, 11 червня 2020 р.

Розпочато розробку нової європейської безпілотної наземної системи

Консорціум, який очолює естонська компанія Milrem Robotics і складається з кількох великих компаній у галузі оборони, зв’язку та кібербезпеки і високих технологій, отримав €30,6 млн від Європейської програми оборонного промислового розвитку.

Milrem Robotics здобула популярність завдяки безпілотній наземній машині власної розробки, що використовують естонські військові в Африці. Тепер Milrem очолить консорціум фірм із восьми країн, який має розробити машину аналогічного призначення. Естонську фірму вибрали на конкурсі, в якому брали участь ще три розробника UGV (Unmanned ground vehicle).

Під час реалізації проєкту розроблять модульну архітектуру гібридних пілотованих безпілотних систем для стандартизації загальноєвропейської системи для повітряних і наземних платформ. У прототипі системи використовуватимуть існуюче безпілотне наземне авто THeMIS компанії Milrem Robotics і конкретний список корисних навантажень. Результати проєкту продемонструють у режимі експлуатації в різних кліматичних умовах у рамках військових навчань або на окремих полігонах.

Загальна вартість проєкту під назвою iMUGS (інтегрована модульна безпілотна наземна система) сягає €32,6 млн, із яких €30,6 млн − надасть Європейська комісія, а €2 млн – профінансують країни-учасниці проєкту.

StormBreaker: бомба, яка може більше, ніж інші

ВМС США випробували нову авіабомбу, для якої практично не існує перешкод. Днями винищувач F/A-18E/F Super Hornet успішно випробував боєприпас GBU-53 / B StormBreaker.

«StormBreaker – єдина зброя, яка дозволяє пілотам уражати рухомі цілі в погану погоду або за наявності пилу та диму в цьому районі. Коли StormBreaker офіційно приймуть на озброєння, пілоти Super Hornet зможуть використовувати погану видимість у своїх інтересах», – заявила Крісті Стагг, директор програми StormBreaker.

Компанія Raytheon Air Warfare Systems розпочала поставки нових боєприпасів американській армії ще 2018-го, але через низку виявлених недоліків серійне виробництво довелось тимчасово призупинити. А після успішних випробувань нові бомби невдовзі офіційно надійдуть на озброєння ВМС і ВПС США.

Розробка бомби Small Diameter Bomb II, також відомої як GBU-53/B, стартувала в 2006 році. У 2015 році Міноборони США замовило дослідну партію боєприпасів (144 одиниці), а позаторік стартувало серійне виробництво. У ВПС США планують озброювати цими бомбами і літаки F-35A, а командування американських ВМС має намір оснащувати ними винищувачі F-18.

GBU-53/B StormBreaker – керована бомба 100-кілограмового класу (маса боєприпасу – 113 кг). Ключова особливість StormBreaker полягає в системі наведення, яка використовує одразу три типи націлювання – вбудований радар, інфрачервону камеру і напівактивну лазерну головку. Бомба може обмінюватися даними з літаком під час польоту (що дозволяє перенацілити її вже після скидання) і здатна уражати статичні цілі на відстані до 110 км, а рухомі – на дистанції до 70 км від точки скидання. У військовому відомстві планують, що GBU-53/B частково замінить керовані ракети, вартість яких значно вища за аналогічних можливостей.

Контракт на 4000 вантажівок для Бундесверу

Концерн Rheinmetall отримав велике замовлення від Бундесверу на поставку впродовж20212027 років 4 тисячтранспортнихзасобіввартістю €2 млрд.

Федеральне управління Бундесверу з обладнання, інформаційних технологій і технічної підтримки (BAAINBw) уклало рамковий контракт із військовим автомобільним підрозділом концерну – компанією RheinmetallMANMilitaryVehicles(RMMV) на поставку вантажних транспортних систем, при цьому більшість з них повинні мати броньовані кабіни водіїв.

Перша партія, поставка якої розпочнеться на початку наступного року, складатиметься з 540 транспортних засобів вартістю близько €348 млн. Ізних 230 машин виконаютьу захищеному варіанті. Броньовані вантажівки HX (High mobility truck system) 8×8 розгорнуть переважно в оперативних зонах для перевезення боєприпасів до передових бойових частин.

Стандартна комплектація вантажівки включає гаковий навантажувач компанії Hiab, який дозволяє швидко піднімати йвстановлювати вантажні платформи. Крім того, на транспорті можна розмістити змінну платформу або контейнер через стандартизовані 20-футові інтерфейси ISO.

НаразіRMMV реалізує інший,виданий в2017 році,BAAINBw семирічний контракт на поставку Бундесверу ще 2271 військового вантажного авто, з яких 1250 вже поставлені. Збірка таких вантажівок RMMV здійснюється на заводі у Відні.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Опеpатоp-топогеодезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник складу, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Бойовий медик

від 23000 до 123000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Навідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО