ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цьогоріч понад тисяча ветеранів АТО/ООС із Дніпропетровщини безкоштовно оздоровляться в санаторіях України

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Червня 2020, 19:45

Про це розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Кришень. Для цього із держбюджету виділили 15,3 млн грн.

– Щороку учасники АТО/ООС проходять безкоштовне лікування у здравницях України. Санаторій вони обирають самі, – зазначила Олена Кришень. – Нині санаторії поступово повертаються до роботи та починають приймати відпочивальників. Єдина умова – дотримання протиепідемічних норм.

У здравницях ветеранам пропонують фізпроцедури, грязьові ванни, мінеральні води, лікувальну фізкультуру, спеціальне харчування тощо.

Задля того, щоб пройти оздоровлення, необхідно стати на облік для санаторно-курортного лікування до органу соціального захисту за місцем реєстрації, подавши заяву про забезпечення санаторно-курортним лікуванням з наступним пакетом документів: заява відповідно до затвердженої форми, медична довідка лікувальної установи за формою

№ 070/о, копія відповідного посвідчення. Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни також надають копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Документи подають особисто або через уповноважену особу. Під час подання копій документів надають їх оригінали для огляду.

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням», путівками забезпечуються:

– учасники бойових дій – не частіше ніж один раз на рік строком на 18–21 день;

– постраждалі учасники Революції Гідності – не частіше ніж один раз на рік строком на 18–21 день;

– учасники війни – не частіше ніж один раз на два роки строком на 18–21 день;

– особи з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 18–21 день;

– особи з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) з них: І та II групи – до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18–21 день.*

*Крім осіб, які мають право на забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їхніх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1346).

Крім того, законодавством передбачена можливість учасника АТО/ООС самостійно обрати санаторій для оздоровлення відповідно до медичних показників. Для цього потрібно вибрати бажаний санаторій та повідомити управління соцзахисту про нього. Управління соцзахисту перевіряє заклад на відповідність встановленим вимогам. Згодом, між органом соцзахисту, особою та адміністрацією санаторію укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Путівки на оздоровлення видають у порядку черги.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Війська рф обстріляли Сумщину з артилерії, є поранені

Вдень 23 квітня окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Шалигінської громади Шосткинського району.

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Генсек НАТО: Активно працюємо над тим, щоб надати Україні більше систем ППО

Країни Північноатлантичного альянсу працюють над постачанням Україні додаткових систем протиповітряної оборони, в тому числі Patriot.

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровщиною збили ворожий «Орлан»

Над Дніпропетровським районом увечері 23 квітня Повітряні сили збили російський безпілотник «Орлан-10».

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Оператор протитанкового озброєння, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Кабельник-спаювальник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Навідник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-номер обслуги

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238